Constanța 100% nu va participa la așa-zisa dezbatere electorală organizată de Uniunea Elenă și 3 partide

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Uniunea Elenă din România – Comunitatea elenă Elpis Constanța, Partidul Mișcarea Populară Constanța, Partidul PRO România Constanța și Partidul Puterii Umaniste – Social-Liberal Constanța au anunțat că vor organiza o dezbatere electorală privind alegerile locale din 27 septembrie.

Invitația a sosit pe email, de la o adresă de Gmail, care poate fi creată în două minute, și nu este semnată.

La ea ar trebui să participe candidații pentru funcția de primar al CONSTANȚEI, Anton Traian ANTONIADIS, Claudiu-Iorga PALAZ, Mircea Titus DOBRE și Horia CONSTANTINESCU.

„Întrucât dezbaterea candidaților pentru funcția de primar al Constanței presupune tragerea la sorți a întrebărilor pentru toți candidații, rugăm reprezentanții mass-media care vor onora prezența la eveniment redacteze întrebările, care vor fi centralizate de delegațiile celor patru candidați într-o urnă sigilată și, ulterior, înmânată Moderatului. Fiecare publicație media din Constanța poate să formuleze patru întrebări, cu privire la subiectul alegerilor locale. Menționăm că întrebările de natură personală, familială, de activitate antreprenorială sau de altă natură nu vor fi introduse în timpul dezbaterii electorale. Fiecare candidat va avea posibilitatea să răspundă în 60 de secunde la fiecare întrebare.”, se arată în comunicat.

Constanța 100% nu va participa la această dezbatere și nici nu va trimite întrebări, din două motive. Primul este că dezbaterile electorale sunt organizate, în lumea civilizată, de către presă sau de instituții independente, nu de către partide. S-a încercat și în Constanța, de către organizații mass-media, o astfel de dezbatere, dar principalii contracandidați au refuzat participarea. Felicitări, pe această cale, celor patru de mai sus care au acceptat.

Al doilea motiv – și cel mai important – este că această așa-zisă dezbatere se anunță a fi o sesiune seacă de întrebări și răspunsuri, în care ziariștii nu au voie să se refere decât la alegerilor locale. Orice întrebare referitoare la competențele celor 4, de pildă, nu va fi luată în considerare. Chiar dacă unii dintre ei au făcut lucruri, în ultimii patru ani, pentru care trebuie să dea explicații.

De ce s-a luat decizia ca în loc de dezbatere să fie organizată o sesiune de întrebări seci? Nu știu. Știu însă ce trei dintre cei patru pot răspunde la orice întrebări. Au venit în emisiunea „Realitatea locală” la Dobrogea TV și nu au pus niciodată nicio condiție. Am putut, ca moderator, să întreb tot ce vreau. Altfel nu ar fi venit în emisiune. Cei trei sunt Anton Antoniadis, Mircea Dobre și Horia Constantinescu.

În opinia mea, o dezbatere electorală care să îi includă și pe principalii trei candidați (Decebal Făgădău, Vergil Chițac și Ion Stelian) trebuie să aibă loc, așa cum trebuie să aibă loc una cu principalii candidați la președinția Consiliului Județean Constanța.

Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.