Constanța: 287 teste pentru a depista bolnavii de Covid-19, de peste 5 ori mai puțin decât în Cluj

covid-19

În județul Constanța, în ultimele 24 de ore s-au făcut numai 287 teste pentru a depista bolnavii de Covid-19.

„În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 287 de teste RT-PCR.”, a anunțat Prefectura Constanța.

Numărul cazurilor depistate a fost de 163.

Haideți să vedem cum e la alții, ca să vedem dacă se poate testa mai mult și la noi.

În județul Cluj, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 1.550 de teste, deci peste 5 ori mai mult! Acolo au fost descoperite 392 de cazuri.

„S-a testat pe baza definiţiei de caz. Am văzut articolele scrise de unii jurnalişti… S-a testat cât s-a cerut, nu există întârzieri în ceea ce priveşte testările, care s-au făcut pe baza definiţiei de caz. Mai mult decât atât, după emiterea ordonanţei de urgenţă, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, cred că a şi fost publicat ordinul în Monitorul Oficial privind modalitatea şi termenul de anunţare a rezultatului după prelevarea exudatului nazofaringian”, spunea, în octombrie, premierul Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Elevii pot face cursuri online până anul viitor

Sun Nov 8 , 2020
Potrivit unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului României, elevii pot face cursuri online până anul viitor. Actul prevede ca, prin ordin de ministru, să se poate suspenda cursurile până pe 31 decembrie. La modul cum evoluează epidemia de coronavirus, mai mult ca sigur că elevii nu se vor întoarce în […]
elevi scoala online

V-ar putea interesa și: