Constanța Altfel: „Difuzarea slujbelor prin boxe este mitocănie și încalcă legea”

Biserică dotată cu boxe pentru transmiterea slujbei (foto: Facebook/Constanța Altfel)

Asociația Constanța Altfel consideră că difuzarea slujbelor religioase prin box este mitocănie și încalcă legea.

Reprezentanții asociației au postat pe pagina lor de Facebook și o fotografie, pe care o puteți vedea mai sus, în care apar mai multe boxe. Aceștia spun că, dacă situația nu va intra în legalitate, se vor adresa autorităților responsabile.

Iată mesajul Asociației Constanța Altfel.

„E duminică! Și ca în fiecare duminică, trebuie să ne trezim când poftește Teodosie!

Astăzi este, din nou, despre lipsa de respect a autorităților față de cetățean, despre încălcarea legii de către chiar cei chemați să o aplice.

Difuzarea slujbei prin boxe este, ne scuzați, o mitocănie!

În primul rând față de biserică, religie și enoriași. Mai apoi este contravenție, o tulburare a liniștii publice! Dar una gravă rău.. duminica, zi de odihnă, de relaxare, de repaus. Autoritățile obligate potrivit legii să împiedice tulburarea liniștii publice nu reacționează nici măcar când sunt sesizate.

Ce este cel mai grav este că difuzarea în public, la o asemenea intensitate a sunetului, a slujbelor, reprezintă încălcarea unui drept fundamental, constituțional: libertatea conștiinței. Pentru că, de fapt, ni se bagă pe gând nu doar credință, ci o anume credință!

Nu suntem atei, dar nici fanatici religioși! Vrem să dormim cât avem chef! Dar mai presus de orice, vrem să fie respectată legea!

Mai ales de biserică și autorități!

Dacă nu se poate, ne adresăm altor autorități!

Doamne ajută!”energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

2 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.