Constanța are 3 cartiere în Top 10 cel mai slab cotate din România

zona cet constanța

Orașele Sibiu, Brașov și Arad sunt cel mai bine clasate orașe din România, din punctul de vedere al standardelor de locuit, în timp ce Constanța ocupă locul 9 în topul celor mai slab cotate orașe. De asemenea, Constanța este municipiul care are trei cartiere în topul celor mai slab cotate din România.

Cel mai bine evaluate sunt cartierele: „Băncilor” din Arad, „Valea Aurie” și „Trei Stejari” din Sibiu. Datele sunt obținute din Vocea Cartierelor, a doua etapă de dezvoltare a indicelui T.R.A.I., realizat de Storia – platforma cu anunțuri imobiliare lansată de OLX, cu scopul de a oferi tuturor celor care sunt în căutarea unei locuințe, cele mai relevante opinii despre orașele și cartierele în care urmează să locuiască. Indexul se află în a doua sa etapă de dezvoltare, în care, sub conceptul „Vocea Cartierelor”, oferă românilor care accesează platforma trai.storia.ro și o evaluare subiectivă a cartierelor și orașelor populare din România, pe baza părerilor obținute de la locuitorii din fiecare zonă selectată.

Platforma oferă utilizatorilor noi funcții prin care pot primi date personalizate, pot filtra datele în funcție de criteriile de evaluare care îi interesează cel mai mult și pot inclusiv să compare cartierele între ele, pentru a observa care obține cel mia bun scor la criteriile alese de ei. Platforma include atât date obiective, prezentate în secțiunea T.R.A.I., care măsoară o serie de factori cheie precum traficul, reperele, aerul și prețurile imobilelor, cât și date subiective, prezentate în cadrul secțiunii „Vocea Cartierelor” și obținute de la locuitorii din zonele evaluate.

Scorul obținut de fiecare cartier în parte este format din media punctelor obținute la fiecare dintre cele 13 criterii de evaluare, respectiv:

 • Siguranța – nivelul de siguranță resimțit de locuitori în cartier;
 • Curățenia – nivelul de curățenie de pe străzile cartierului și din locurile principale ale acestuia;
 • Parcările – nivelul de ușurință cu care se găsesc locuri libere de parcare;
 • Transportul în comun – ușurința deplasării de la un punct la altul, cu transportul în comun;
 • Pistele de biciclete – frecvența pistelor de biciclete existente în cartier;
 • Liniștea – nivelul de liniște din cartier;
 • Apa curentă – cu cât scorul este mai ridicat, cu atât nu există griji în legătură cu furnizarea apei;
 • Salubrizarea – date locale legate de sistemele de salubrizare din cartiere;
 • Gazul – cu cât scorul crește, cu atât probabilitatea de a întâmpina probleme cu sistemul de gaze scade;
 • Canalizarea – un scor ridicat înseamnă un sistem de canalizare funcțional;
 • Încălzirea – cu cât scorul este mai mare, cu atât sistemul termic funcționează cum trebuie;
 • Gradul de mulțumire – cu cât scorul este mai ridicat, cu atât gradul de mulțumire este mai mare;
 • Costul general al vieții – cu cât scorul este mai mare, cu atât mersul la piață sau la restaurant este accesibil.

Platforma T.R.A.I.este într-o continuă actualizare, astfel că toți românii care doresc să-și evalueze cartierele în care locuiesc pot completa chestionarul regăsit pe trai.storia.ro/chestionar/. În acest fel, indexul va fi actualizat atât cu datele noi despre cartierele și orașele prezente deja pe platformă, dar și cu date legate de cartiere sau orașe care încă nu se regăsesc pe platformă, după ce se va acumula numărul minim de răspunsuri per zonă.

Care este topul celor mai bine cotate 10 orașe și cartiere din România

Orașul Sibiu se află pe primul loc în topul „Vocea Cartierelor”, cu un scor de 76,9 puncte, urmat de Brașov (74,6 puncte), Arad (73,5), Râmnicu-Vâlcea (73,2) și Cluj-Napoca (72,7). De asemenea, cu scoruri apropiate se încadrează în top și orașele Oradea (72,5), Iași (72,3), Târgoviște (71,8), Alba Iulia (71), Timișoara (70,8) – acestea fiind cele 10 orașe care au obținut cele mai mari scoruri din top până în luna martie 2024, conform părerilor obținute de la persoanele care locuiesc în aceste orașe.

Când vine vorba despre topul celor mai bine cotate 10 cartiere, pe primul loc se regăsește cartierul „Băncilor” din Arad, care a înregistrat punctaje foarte bune în special la criteriile: apă curentă, grad general de mulțumire și încălzire. Pe locul al doilea în acest top este cartierul „Valea Aurie” din Sibiu (84,6), cu punctaje foarte mari la criterii precum apă curentă, sistem alimentare gaze și grad general de mulțumire. Pe următoarele locuri în top se află cartierele „Trei Stejari” (84,4) și „Ștrand” (83,4) din Sibiu și cartierul „Aleea Tudor Neculai” (82,2) din Iași. Cu un scor similar, de 81,8 puncte, se menționează cartierul „Zona Soarelui” din Timișoara, „Copou” din Iași, dar și cartierul „Ștrand II” din Sibiu. Totodată, cartierul „Calea Aradului” (81,7) din Oradea se află pe locul 9 din acest top, urmat pe locul 10 de cartierul „Răcădău” (81,3) din Brașov.

Care este topul celor mai slab cotate 10 orașe și cartiere din România

Orașul Tulcea se află pe primul loc în topul celor mai slab cotate orașe din România, cu un scor de 61,8 puncte, urmat de Călărași (62,3 puncte), Ploiești (62,8), Alexandria (63,9) și Brăila (64,4). De asemenea, cu un scor similar, de 64,5 puncte, se menționează orașele Slobozia și Deva. Ultimele trei orașe care se regăsesc în acest top sunt Giurgiu (65,6), Constanța (66,3) și Târgu Jiu (66,7).

Recomandare: Dezastrul din cel mai scump cartier al Constanței

Când vine vorba despre topul celor mai slab cotate 10 cartiere, pe primul loc se regăsește cartierul „Nufărul 2” din Oradea, cu un scor total de 44,2, indicând cele mai negative evaluări, în special din cauza parcărilor, costului general al vieții și curățeniei. Pe locul al doilea în acest top este cartierul „Calea Galați” din Brăila (54,4), care a primit punctaje foarte mici în special la existența pistelor de biciclete, liniște și încălzire. Pe următorul loc în top se regăsește cartierul „2 Moldoveni” (55,1) din Călărași, cu scoruri foarte mici la existența pistelor de biciclete, liniște și curățenie. Următoarele cartiere din top sunt „23 August” (55,9) din Brăila, „Inel 1” (56,9) și „CET” (56,9) din Constanța, dar și „Crihala Sud” (57,1) din Drobeta-Turnu Severin. Pe ultimele trei locuri în acest top, cu același scor, de 57,5 puncte, se regăsesc cartiere precum „Anda” din Constanța, „Mihai Bravu” din Ploiești și „Colentina” din București.

Care sunt cel mai bine cotate cartiere din principalele orașe din România

Orașul Cluj-Napoca ocupă locul 5 în topul Vocea Cartierelor, având 72,7 puncte. Cel mai bine punctate cartiere din Cluj-Napoca, dintre cele existente pe platformă sunt „Grigorescu”, „Bună Ziua” și „Zorilor”, iar cele mai slab cotate cartiere existente în top sunt „Florești”, „Apahida” și „Dâmbul Rotund”.

Orașul Iași, aflat pe locul 7 în top, are un scor de 72,3 puncte. Cel mai bine punctate cartiere din Iași, dintre cele existente pe platformă sunt „Aleea Tudor Neculai”, „Copou” și „Cug”, iar cele mai slab cotate cartiere existente sunt „Bularga”, „Galata” și „Baza 3”.

Orașul București ocupă abia locul 31 în topul „Vocea Cartierelor”, fiind evaluat cu un scor total de 66,8 puncte. Cel mai bine punctate cartiere din București, dintre cele existente pe platformă sunt „Cotroceni”, „Titan” și „Aviatorilor”, iar cele mai slab cotate cartiere existente sunt „Colentina”, „Tei” și „Doamna Ghica”. Pe măsură ce cât mai mulți locuitori vor completa chestionarul, topul va fi actualizat și cu alte cartiere noi.

Orașele și cartierele regăsite pe platforma trai.storia.ro la secțiunea „Vocea Cartierelor” au fost selectate pe baza numărului respondenților din acele zone care au completat chestionarul de evaluare. Cu cât se obțin peste 50 de răspunsuri pentru fiecare zonă în parte, cu atât cresc șansele ca respectivele cartiere și orașe să fie incluse mai rapid în topul Vocea Cartierelor, care este în continuă actualizare. Așadar, dacă unele cartiere și orașe nu se regăsesc pe platformă, înseamnă că încă se colectează răspunsuri de la locuitorii din acele zone.

Storia e platforma de imobiliare lansată de OLX care își propune să aducă mai multă claritate pe piața imobiliară. E locul unde mii de proprietari, agenți imobiliari și dezvoltatori își prezintă ofertele. Storia își propune să îi sprijine pe cei care caută locuința potrivită, oferind instrumente și informații valoroase despre piața imobiliară, cu scopul de a-i ajuta să ia decizii informate. Prin adăugarea KIWI Finance în portofoliul OLX Group, utilizatorii Storia pot beneficia gratuit de serviciile profesioniștilor pentru a identifica cea mai bună soluție de creditare. 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

12 comentarii la “Constanța are 3 cartiere în Top 10 cel mai slab cotate din România

  1. Lumea moare de foame și de frig și lipsa de medicamente datorita pensiilor și salariilor sub nivelul de supraviețuire și vouă va arde de GRADUL DE CONGORT AL CARTIERELOR! ATI VANDUT TARA SI ATI FACUTO COLONIA OCCIDENTULUI,SATANISTILOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 1. Si Tomis Nord ,i se mai spune cartierul foamei .Se fura si șosetele de pe balcon .Zona Tic Tac Cireșica .Apartamentele nu se vinde nici la jumate din pretul pietei .

  1. Eu zic ca mănânci c*c*t cu lingura mare.An loc sai desființezi cu critici reale și justificate pe CIOLACU si CIUCA,voi va luați de oamenii din cartierele Constantei!
   UUUUOOO…trădătorilor de neam și tara ce sunteti voi.

   Pensionar

 2. Constanta si Cartierul Tomis Nord ,i se mai spune cartierul foamei .Se fura si șosetele de pe balcon .Zona Tic Tac Cireșica .Apartamentele nu se vinde nici la jumate din pretul pietei .

  1. DIN CE CAUZE NAFIOTILOR SATANISTI SI TRADATORI DE NEAM SI TARA CE SUNTETI VOI.PANA CAND ACEASTA PROOAGANDA DE DUSTRUGEREA TARII,CA NU SE MAI POATE TRAI ASA!!!??

 3. Cum sa incluzi Constanta pe aceeași listă cu Slobozia și Călărași ? Iar Aradul e varza, în afara de zona centrala restul arată ca un sat mai dezvoltat. Nu doar pistele de biciclete contează la calitatea vieții, nici nu ne interesează prea mult.

 4. Marș, mă! Anda nu este cartier! Anda este inclusă în Viile Noi, cel mai tare cartier din Constanța! Pentru oricine cunoaște cât de cât Constanța parte de sud este compusă de la vest la est de Medeea, CET, Viile Noi, 4-5 și 5.
  Mai nou au inventat Vila Cucoanei/Veterani și ce rahat au mai făcut prin camp spre Lazu dar nu există un cartier numit Anda

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Spor natural negativ: minus 455 de persoane în județul Constanța

sâm mart. 30 , 2024
Județul Constanța a înregistrat și în luna ianuarie un spor natural negativ. Cu ale cuvinte, numărul deceselor a fost mai mare decât cel al nașterilor. Iar diferența este extrem de mare. Direcţia Judeţeană de Statistică Constanța a anunțat că a scăzut numărul născuților vii cu 85 de persoane în luna […]

V-ar putea interesa și: