Constanța are 312 noi copaci

Primăria Constanța a anunțat că 77 de mesteceni și 235 de arbuști ornamentali au fost plantați zilele acestea în oraș.  

60 de mesteceni completează perdeaua verde de protecție sanitară înființată pe bulevardul Aurel Vlaicu iar alți 17 mesteceni au fost plantați în cartierul KM 4-5, zona Doraly. Taluzul cuprins între Poarta 1 și Poarta 2 a fost îmbogățit, de asemenea, cu 235 de arbuști ornamentali.

Plantările vor continua în mai multe zone din oraș atâta timp cât condițiile meteorologice o vor permite. Până în luna aprilie a anului viitor vor fi plantați toți cei 600 de arbori cuprinși în programul plantărilor toamnă 2021- primăvară 2022 demarat de municipalitatea constănțeană. Vor fi plantați arbori din speciile Celtis australis (Sâmbovină), Acer platanoides (Arțar), Prunus mahaleb (Vișin turcesc) și Betula ssp (Mesteacăn).

Toate acțiunile de plantare inițiate și derulate prin grija serviciului de specialitate Spații Verzi din cadrul Primăriei Constanța sunt realizate cu respectarea condițiilor specifice de climă și sol.

Facem apel la constănţeni să protejeze plantațiile nou-înființate și în situația în care constată acte de vandalism sau de sustragere a arborilor să sesizeze acest lucru la numerele de telefon: 0241.550055 – Dispecerat  Primăria Constanţa și  0241.484205 și 0341.922- Direcția Generală Poliția Locală.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Politicienii lasă epidemiologii fără o armă importantă: certificatul covid

Wed Dec 29 , 2021
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi şeful Centrului Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor, medicul Adriana Pistol, au prezentat, astăzi, planul de măsuri pentru gestionarea valului 5 al pandemiei de COVID-19. Specialiștii au atras atenția că certificatul covid nu a fost adoptat de politicieni, deși acesta ar fi încetinit transmiterea virusului. […]