Constanța are cel mai trist târg de Crăciun pe care l-am văzut vreodată. Cum e în Cluj VIDEO

Constanța are cel mai trist târg de crăciun pe care l-am văzut vreodată: cel organizat la Casa de Cultură. Târgul din Cluj-Napoca a fost votat ca fiind al optulea cel mai frumos din Europa.

Am vizitat târgul de Crăciun din Constanța luni seară, în jurul orei 19.00 și am găsit imagini dezolante. Câteva luminițe de Crăciun, patinoarul, folosit de câteva persoane, în ritmul unor melodii care gâjâiau din boxe, un brad stingher. Într-un colț un carusel în care nu se dădea nimeni, pustiu și înfricoșător ca în filmele de groază de categorie B. Aproape jumătate din căsuțe erau închise. Nu știu dacă din lipsă de clienți sau pentru că, în urmă cu numai câteva ore, Protecția Consumatorilor Constanța închisese două tonete, pe motiv de igienă precară și posibilitate de a pune în pericol sănătate, în parcul Tăbăcărie, acolo unde are loc Festivalul Iernii. Detalii AICI.

De aici poți cumpăra tradiționalul produs dobrogean kurtos (e o glumă, da?), la 10 lei bucata, vată de zahăr, la 5 lei bucate, sau floricele (sau, dacă vreți, pop corn), cred că la 10 lei punga. Un chioșc avea și un soi de acadele. Vânzătorii erau destul de plictisiți, lucru de înțeles ținând cont de atmosfera generală.

Târgul de Crăciun din Constanța (foto: Constanța 100%, 16 decembrie 2019)
Târgul de Crăciun din Constanța (foto: Constanța 100%, 16 decembrie 2019)

Iată cum era prezentat târgul înainte de a fi deschis, într-un comunicat de presă al Primăriei Constanța.

„Patinoar modern, căsuțe de lemn cu produse tradiționale de sezon și multă turtă dulce. Acestea sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de organizatorii Târgului Sărbătorilor de Iarnă. Echipele muncesc de zor în aceste zile la amenajarea patinoarului, la amplasarea căsuțelor și a decorurilor de iarnă. O noutate a acestui eveniment o constituie prezența pe gheață a unui delfin și a unui pinguin, figurine ajutătoare ce îi vor sprijini pe cei mai puțin inițiați în tainele patinajului. Dacă aveți acasă agățate-n cui o pereche de patine, puteți veni cu ea, dacă nu, puteți închiria, contra cost, o pereche din cele 300 cu care vin organizatorii. Deci, nu există motiv pentru care să lipsiți!”, spun reprezentanții Primăriei Constanța, printr-un comunicat de presă.

Vă reamintim că târgul de Crăciun de anul trecut, intitulat Christmas Market By The Sea, a fost deschis în data de 1 decembrie 2018 și închis pe 13 decembrie, mai devreme cu 15 zile decât era prevăzut, din cauza proastei organizări și a lipsei vizitatorilor. Detalii AICI.

Târgul din Cluj, pe locul 8 în Europa

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca s-a situat pe locul 8 în topul celor mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa.

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca (foto: foto: Dan Tăuțan)
Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca (foto: foto: Dan Tăuțan)

Avem rezultatele oficiale! Cluj-Napoca, pe locul 8 în competiția Best Christmas Markets in Europe organizată de European Best Destinations! Cu 14.442 de voturi, Cluj-Napoca se clasează pentru al doilea an la rând în top 10 al târgurilor de Crăciun! Suntem copleșiți de bucurie și vă mulțumim înzecit pentru voturi”, au transmis organizatorii târgului din Cluj-Napoca.

Câştigătorul din acest an este Târgul de Crăciun din Budapesta, urmat de cel din Viena. Pe locul al treilea s-a clasat Târgul de Crăciun din Gdansk. Iată cum arată târgul din Cluj, într-o filmare realizată live și postată pe Facebook de primarul orașului, Emil Boc.


Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Un comentariu

  • irof mitrea

    Vi se pare ca in Constanta traiesc oameni fericiti? Asa oras, asa oameni, asa targ..

Leave a Reply

Your email address will not be published.