Constanța are, de azi, centru permanent pentru persoanele fără adăpost VIDEO

Constanța are de astăzi primul centru permanent pentru persoanele fără adăpost. Centrul „Sfânta Filofteia” are o capacitate de 50 de locuri, 14 pentru femei și 36 pentru bărbați.

În cadrul unui ceremonial religios, adăpostul a fost inaugurat astăzi în prezența primarului municipiului Constanța, domnul Decebal Făgădău, viceprimarului municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu și a tuturor celor care au contribuit la amenajarea și dotarea spațiului dedicat persoanelor aflate în dificultate.

„Astăzi este un moment de mare bucurie.  Comunitatea pune mână de la mână pentru semenii săi și naștem un model prin generozitatea unor oameni cu inimă care s-au alăturat colegilor de la Direcția Generală de Asistență Socială”.

Decebal Făgădău – primarul municipiului Constanța

Primarul Decebal Făgădău împreună cu viceprimarul Costin Răsăuțeanu i-au mulțumit lui Stere Samara de la Fundația „Sammarina” care a pus la dispoziție gratuit spațiul, domnului Petre Preda de la Asociația „Suflete Deschise” care va asigura hrana beneficiarilor, Arhiepiscopiei Tomisului și doamnei Maria Burchel de la Asociația „Benevolus” care a ajutat cu o parte din dotările centrului.

Constanța are, de azi, centru permanent pentru persoanele fără adăpost

„Despre asta este viața, despre a ne sprijini unul pe celălalt la nevoie. Mă rog la bunul Dumnezeu să fie cât mai puțini oameni care să aibă nevoie să fie adăpostiți la centrul permanent  “Sfânta Filofteia”, dar sunt convins că cei care vor avea nevoie vor găsi aici un sprijin real,  iar împreună îi vom ajuta să depășească momentul mai greu din viața lor”.

Decebal Făgădău:

Adăpostul „Sfânta Filofteia” funcționează la etajul I al Complexului comercial „Doi Cocoși”. Spațiul, în suprafață de aproape 400 mp, a fost reamenajat, compartimentat, utilat și mobilat, în conformitate cu standardele pentru serviciile sociale organizate ca adăposturi de noapte.

Suma totală cheltuită din bugetul local pentru amenajare acestui spațiu a fost de aproximativ 705.000 lei.

Adăpostul are o capacitate de 50 de locuri: 1 dormitor pentru femei cu 14 paturi și 1 dormitor pentru bărbați cu 36 de paturi, dotate cu grupuri sanitare și dușuri. Spațiul deține sală de socializare, sală de primire, 1 birou pentru personal și spațiu pentru mașină de spălat.

Serviciul social furnizează gratuit persoanelor fără adăpost servicii de îngrijire personală, supraveghere, găzduire temporară pe timp de noapte, în vederea depăşirii situaţiilor de dificultate, prevenirii şi combaterii riscului de excluziune socială, promovării incluziunii sociale şi creşterii calităţii vieţii.

Principalele activități oferite în acest adăpost sunt: cazare pe perioada nopții 6 luni, cu posibilitatea de prelungire pentru încă 6 luni; asigurarea condițiilor pentru igienă corporală (duș), igienizarea lenjeriei beneficiarilor; supravegherea beneficiarilor pe timpul nopții; asigurarea unor echipamente de cazarmament adecvate.

De asemenea, în baza unui acord de parteneriat încheiat de primărie, Asociația „Suflete deschise” va oferi beneficiarilor pachete cu hrană pentru micul dejun, iar Arhiepiscopia Tomisului asigură activități de socializare și asistență religioasă cu personal propriu.

Conform Regulamentul de organizare şi funcţionare aprobat prin H.C.L. nr.105/2019, beneficiarii serviciilor sociale acordate în adăpostul de noapte sunt:

  1. persoanele fără adăpost, cu domiciliul/reşedinţa înregistrată în actele de identitate pe raza municipiului Constanța, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: sunt persoane care nu au o locuinţă, trăiesc în stradă, spaţii publice, precum parcuri, scări de bloc, canale, imobile dezafectate sau nelocuite, care nu au acces imediat la o formă de locuire.
  2. persoanele fără adăpost, fără acte de identitate, identificate în evidenţele poliţiei locale, cu ultimul domiciliu/reşedinţa în municipiul Constanța.
  3. prin excepţie, persoane fără adăpost cu adresa de domiciliu în altă unitate administrativ-teritorială, identificate pe raza municipiului Constanța, pe perioada sezonul rece noiembrie – martie, în funcţie de locurile disponibile.

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Focar de coronavirus la Direcția de Sănătate Publică din Constanța

mie sept. 9 , 2020
Un focar de COVID-19 a fost raportat la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, după ce patru angajate de la laborator au fost confirmate cu noul coronavirus. Activitatea instituţiei nu este afectată după apariţia acestor cazuri. Directorul DSP Constanţa, Cristina Schipor, a declarat, pentru News.ro, că cele patru cazuri nu […]
coronavirus

V-ar putea interesa și: