Constanța are nevoie de un spital de pediatrie

Senatorul Christian Gigi Chiru a adresat o interpelare ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, în care s-a referit la „înfiinţarea unui spital de pediatrie în Constanţa”.

În document, parlamentarul constănţean a subliniat faptul că oraşul Constanţa are nevoie de un spital de pediatrie care să deservească mai multe județe și să îndeplinească rolul de spital regional şi care să vină în ajutorul cetățenilor.

„Singura unitate sanitară care deserveşte judeţul, şi nu numai, este Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Cazurile mai grave sunt trimise la spitalele din Bucureşti pentru că secția de Pediatrie este neîncăpatoare pentru toate cazurile de tratament care vin”, i-a spus senatorul Chiru ministrului Bănicioiu. Parlamentarul susţine în interpelare că sistemul public de sănătate pierde, la Constanţa, „lupta” cu sistemul privat. Părinţii, fie că au bani sau nu, preferă să îşi trateze copiii în clinicile sau la cabinetele private, mai ales din cauza neîncrederii pe care o au în sistemul de stat. „Aceasta nu este o situaţie normală într-un stat în care se plătesc asigurări de sănătate. Sănătatea este un drept la care oricine, dar mai ales copiii, trebuie să aibă acces. Constanţa are nevoie de un spital de pediatrie, aceasta fiind, în opinia mea, una dintre cele mai mari probleme ale judeţului. Copiii din Constanţa au dreptul la sănătate, au dreptul la viitor!”, se mai arată în interpelare.

În acest context, prin intermediul interpelării, senatorul Christian Gigi Chiru i-a adresat ministrului Nicolae Bănicioiu întrebări la care a solicitat răspunsuri în ceea ce priveşte strategia Ministerului Sănătăţii de construi un spital de pediatrie la Constanţa, precum și numărul de sesizări primite de către Ministerul Sănătăţii referitoare la secţia de pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean Constanţa. De asemenea, parlamentarul constănțean îl întreabă pe ministru când a efectuat ultima vizită la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

În opinia senatorului Chiru, Spitalul Județean din Constanța, cu tot efortul zilnic al personalul medical şi al pacienților, rezistă eroic, având în vedere modul de avarie în care funcționează. „La Constanța este absolut necesar să se intervină de la minister mai ales că, observăm cu toții, Consiliul Județean nu face față în a susține activitatea acestei instituții publice. Un spital are rolul de a-i însănătoși pe oamenii care ajung acolo, nu de a crea noi probleme pentru pacienți. Nu ne rămâne decât să sperăm că vom fi feriți de crize majore medicale și de situații de urgență!”, a mai precizat senatorul Christian Gigi Chiru.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ce are de învățat viitorul primar al Constanței de la Bill Clinton

mar mai 5 , 2015
Când Bill Clinton a candidat pentru prima dată la președinția Statelor Unite ale Americii, echipa de campanie știa că acesta are cel puțin o mare problemă: tendința de a aborda lucrurile exhaustiv. ”În loc să rămână focalizat pe câteva principii-cheie, avea tendința să răspundă în mod dogmatic la – practic […]

V-ar putea interesa și: