Constanța are stații de autobuz mai frumoase ca Londra

Stații de autobuz în Londra și Constanța. Foto: Constanța 100%, Primăria Constanța

În stânga imaginii de sus puteți vedea o stație de autobuz din Londra, unul din cele mai grozave orașe din lume. Este vorba de stația Royal Albert Hall, aflată într-o zonă bună a metropolei, lângă sala de spectacole care îi poartă numele. În dreapta este o stație de autobuz din municipiul Constanța.

Ne place sau nu, putem remarca fără a greși prea mult – deși frumusețea stă întotdeauna în ochii privitorului – că stațiile din Constanța sunt mai frumoase decât cele din Londra.

În primul rând, au bănci normale pe care călătorul se poate odihni. Cele din capitala Angliei sunt niște bucăți înguste și incomode de plastic. În al doilea rând, materialele folosite sunt superioare. Vorbim despre materiale scumpe, alese însă așa într-adins. Primăria Constanța spune că sunt scumpe pentru că trebuie să reziste bine la mediul salin. Londra, care nu este amplasată pe malul mării, a folosit materiale mai ieftine.

Și-ar fi permis londonezii și stații mai scumpe. În 2022, The Times scria că orașul a devenit cel mai bogat din lume. Constanța, în schimb, este un oraș aflat de facto în faliment. Stațiile de lux ne-au costat însă 85.000 de lei bucata, TVA inclus. Unul din consilierii primarului, George Măndilă, a contrazis vehement prețul acesta, afirmând că nu e corect să luăm în calcul TVA, care se duce la stat. Dacă nu-l luăm, prețul este de 68.850 de lei. Dacă e mult sau puțin, decideți voi. Oricum nu putem face nimic. Decât să fim atenți cu cine votăm.

P.S. Spre deosebire de Constanța, Londra are un sistem de transport în comun extraordinar de bine pus la punct. De multe ori, ajungi la destinație mai repede cu autobuzul (care are benzi dedicate) sau cu metroul decât cu autoturismul.

Vă recomandăm și:

Felicia Ovanesian repară prostia făcută de Decebal Făgădău

Cum poți să obții până la 100.000 de euro pentru digitalizarea companiei


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Întreruperi de curent electric. Sunt afectate, printre altele, un punct de frontieră, Arhiepiscopia Tomisului, Confort Urban, o stație PECO

vin nov. 25 , 2022
E-Distribuţie Dobrogea a redus pe cât posibil numărul întreruperilor programate pentru buna administrare și funcționare a rețelei de distribuție a energiei electrice, pentru a minimiza disconfortul clienților. Cu toate acestea, compania spune că următoarele întreruperi se vor realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și alimenta clienții în […]

V-ar putea interesa și: