Constanța are un Delfinariu nou. E numai primul pas. FOTO. VIDEO

delfinariu 3

Consiliul Județean Constanța, în calitate de beneficiar, a finalizat execuția de lucrări prevăzută în cadrul proiectului „Creşterea atractivităţii turistice a complexului muzeal de ştiinţe ale naturii Constanţa”, realizată din fonduri europene. Pe scurt, noul Delfinariu.

Proiectul a avut o valoare totală de 12.791.943,56  lei, din care contribuţia financiară a Uniunii Europene la realizarea acestui proiect, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, a fost de 3.967.075,24 lei, 870.821,40 lei au fost alocaţi din bugetul naţional, iar 7.954.046,92 lei a reprezentat contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Constanţa.

Panglica a fost tăiată de președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, vicepreședintele Dumitru Learciu și directorul CMSN, Adrian Bîlbă.

delfinariu 1

Clădirea Complexului a fost  acoperită cu panouri tristrat cu porţiuni din învelitoare vitrată, s-au  închis şi extins gradenele, spaţiile de expunere de sub gradene, s-au amenajat grupuri sanitare şi un spaţiu de acces pentru public (platformă de acces cu trepte şi 2 rampe).

delfinariu

Totodată, prin implementarea proiectului menţionat, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa a fost dotat cu instalaţie hidranţi de incendiu, instalaţie ventilaţie – climatizare, instalaţie dezumidificatoare de aer, cu maşină frigorifică şi scaune spectatori corespunzătoare numărului extins de locuri (de la 600 la 1348 de locuri).

delfinariu 4

delfinariu 2

Modernizarea este numai primul pas. Consiliul Județean Constanța are un obiectiv ambițios: aducerea a doi noi delfini, dar și a unor pinguini și foci. Președintele Marius Horia Țuțuianu a promis că, din punct de vedere financiar, CJC va sprijini acest obiectiv. Îi revine directorului Adrian Bîlbă sarcina să îl ducă la bun sfârșit, pentru constănțeni și pentru turiști.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Nicușor Constantinescu, 15 ani de temniță

vin iul. 29 , 2016
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost condamnat la 15 ani de închisoare, pedeapda fiind rezultatul contopirii actualei condamnări cu cea în care este în prezent încarcerat, decizia Curţii de Apel Bucureşti nefiind definitivă. Curtea de Apel Bucureşti a decis condamnarea în primă instanţă a lui Nicuşor […]
nicusor constantinescu

V-ar putea interesa și: