Constanța are un nou elicopter SMURD

tutuianu elicopter smurd

Președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, a prezentat noul elicopter

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Marius Horia Tutuianu, a prezentat, astazi, noul elicopter SMURD, destinat transportului pacientilor in stare grava din judet.

Avem unul dintre cele mai performante mijloace de interventie in situatii de urgente medicale in acest moment. Inca din prima zi a mandatului meu am spus ca doresc sa asigur locuitorilor judetului servicii medicale de calitate. Aceasta noua aeronava va deservi toate urgentele medicale”, a subliniat Marius Horia Tutuianu, presedintele Consiliului Judetean Constanta.

Elicopterul medical Airbus Helicopters tip H 135, SN 1112, nr. MAI 349 inlocuieste vechea aeronava, care a fost achizitionata de catre Consiliul Judetean Constanta in cadrul proiectului transfrontalier Equipment to save Our Lives. Aparatul de zbor a fost inlocuit de catre asigurator si are o valoare de aproximativ 5 milioane de euro.

elicopter smurd

Dotarile noului aparat de zbor sunt superioare din punct de vedere al dispozitivelor de iluminat, de semnalizare si localizare in caz de urgenta, inclusiv sub apa. Un alt plus al elicopterului medical Airbus Helicopters tip H 135 sunt sistemele pneumatice de salvare pe apa. De asemenea, motoarele aeronavei sunt mai puternice. Si sistemele de evacuare, navigatie, orientare, masurare tridimensionale sunt imbunatatite. Ca dotari suplimentare amintim si statia radio Tetra Motorola cu casti de protectie echipaj si GSM.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.