Constanța are unul din cele mai mari tarife la transportul în comun din România, deși Vergil Chițac a promis că va fi gratis

4

Un abonament pentru transportul în comun costă 125 de lei pe lună în municipiul Constanța. Este al patrulea cel mai ridicat preț din România, arată o analiză a platformei Picodi.com.

Asta deși în campania electorală actualul primar Vergil Chițac promitea transport în comun gratuit pentru rezindenți. După ce a fost votat, acesta a majorat tarifele. Detalii aici: Ce ne-a promis Vergil Chițac în campanie: reintroducerea tramvaielor, parcare la 500 de metri de casă, transport public gratuit

Locuitorii din din Cluj și București trebuie să plătească cel mai mare preț pentru abonamente – 177 lei, respectiv 140 lei. Cel mai ieftin abonament lunar poate fi găsit în Oradea și Brașov (80 lei).

Analiștii Picodi.com au verificat tarifele de transport public din 45 de orașe din întreaga lume și au comparat cheltuielile de transport cu salariile medii locale. În cadrul studiului, au fost analizate mai îndeaproape prețurile unui singur bilet, precum și abonamentele lunare, care permit călătorii nelimitate în interiorul orașului.

Potrivit clasamentului, Luxemburg, Tallinn și Valletta sunt orașele în care transportul public este complet gratuit pentru cetățeni.

Printre alte orașe din clasamentul Picodi, cele mai scumpe bilete simple se găsesc în Londra (4,85 euro), Zurich (4,44 euro) și Oslo (3,65 euro). Pe de altă parte, cele mai mari prețuri pentru abonamentele lunare sunt plătite de cetățenii din Londra (253 de euro), Melbourne (178 de euro) și Dublin (155 de euro). Drept comparație, un abonament lunar în București costă doar 31 de euro.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

4 thoughts on “Constanța are unul din cele mai mari tarife la transportul în comun din România, deși Vergil Chițac a promis că va fi gratis

  1. Transportul in comun în Constanța este foarte scump și discriminatoriu. Cartierele Palazu Mare și Tomis Plus nu sunt legate de Centru sau Gară.Trebuie să schimbi două linii pentru a ajunge la aceste destinații.Linia 3 are cap linie la Cireșica,normal era să mearga pe Lăpușneanu la Gară.Cetatenii acestor cartiere plătesc impozitele la fel ca ceilalți constănțeni însă condițiile de transport pentru ei sunt diferite.Linia 48 este cel mai prost traseu și singurul care nu coboară la poarta1 .Seara după orele 21.30 circula la intervalele de 30 de minute .Autobuzele liniilor 43M,43C,100 C, circulă la intervale de 25 minute.Daca circulă atât de rar de ce nu a a fost stabilit intervalul la 30 minute așa cum circula 101M. Oamenii ar planifica mai eficient timpul de cumpărături cunoscund orele de plecare ale curselor nu ar mai sta zeci de minute până vine următorul autobuz.

    1. Sa bage tramvaie…cea mai mare tampenie a lui Mazăre cs a scos tramvaiele si troleibuzele..poate sa bage…imediat linia 102…cu cap de linie la hotel Malibusi apoi linia 101.Resita a băgat din nou tramvaiele…si acum e super fain

  2. A promis ca sa fie votat nu sa si faca ceva pentru cetateni.Cand sa vazut scroafa in copac a zis ca poate si sa zboare .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Incendiu la o garsonieră din Năvodari, 20 de persoane evacuate

lun mart. 20 , 2023
O garsonieră a luat foc luni seară în localitatea Năvodari, pe strada Sănătății. 20 de persoane din bloc, din care doi copii, au fost evacuate. 16 adulți și copiii au ieșit singuri, pompierii le-au scos pe celelalte două. „A fost afectata garsoniera, pe o suprafață de aproximativ 20 de metri […]
incendiu-navodari-1

V-ar putea interesa și: