Constanța are zece noi locuri de joacă

De astăzi, 23 februarie, în municipiul Constanța s-au deschis zece locuri noi de joacă moderne.

Iată unde sunt amplasate:

 1. Strada Arcului/ strada Progresului, bl. D1 
 2. Strada Arcului / Strada Liliacului (b-dul Aurel Vlaicu bl. D1) 
 3. Strada Progresului nr. 7 
 4. B-dul I.C. Brătianu bl. PAV 6 
 5. Parc Doraly 
 6. Parc Poarta 6 
 7. Strada Solidarității/strada Prieteniei bl. H1 
 8. B-dul 1 Mai, bl. H18 
 9. Aleea Alexandru Gherghel bl. DE 22/DR 13 
 10. Zona de agrement strada Brizei.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a declarat:

„Alte 10 locuri de joacă au fost readuse la viață. Ele au existat cândva, dar ajunseseră într-o stare deplorabilă și nu cred că mai puteau fi numite astfel. Acum le-am reabilitat și le-am deschis cu o mică întârziere, pentru că nu puteau fi recepționate dacă nu erau respectate toate prevederile din contract. Între timp antreprenorul a pus la punct toate detaliile, a mai făcut retușuri și de astăzi constănțenii se pot bucura de aceste spații. Investițiile în locuri destinate copiilor vor constinua“.

Toate aceste spații au fost refăcute de la zero. Acolo unde a fost cazul, a fost construit un zid de sprijin pentru siguranța celor mici, a fost pus pat de nisip și piatră, iar la final a fost turnat un covor de cauciuc antitraumă, multistrat. Acesta este un sistem permeabil, care nu creează praf și care este creat pentru ca cei mici să se poată juca în siguranță. 

Elementele de joacă sunt noi și variate, realizate la standarde europene şi respectă toate normele de siguranţă şi protecţie pentru ca cei mici să se poată juca în voie. Totodată, fiecare loc de joacă este dotat cu bănci de odihnă și coșuri de gunoi. 

Toate componentele locurilor de joacă sunt realizate la standarde de calitate, însă durata lor de joacă depinde în primul rând de felul în care sunt folosite. Prin urmare, facem apel către toți locuitorii orașului să le păstreze în bune condiții. Doar de noi depinde să nu distrugem ceea ce abia s-a făcut și să păstrăm aceste locuri special create pentru noi și copiii noștri. 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 comentarii la “Constanța are zece noi locuri de joacă

 1. Totusi cel mai frumos loc de joaca ramane PRIMARIA !Acolo este jucat(bine protejat) banul public…

  1. Degeaba ați făcut locuri de joacă dacă le-ați încuiat cu cheia. Rog verificarea locului de joacă de pe Traian care este încuiat cu cheia. Bătaie de joc! mergi cu copiii și stai la poartă ca este încuiat!
   Dacă tot le încuiați, veniți să le descuiati. .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Au dosare penale pentru că au cumpărat arme neletale din străinătate și nu le-au declarat

vin feb. 23 , 2024
La data de 22 februarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Infracționaliății de Mediu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat 3 percheziții domiciliare la locuințele a trei bărbați din municipiul Mangalia și orașul Negru Vodă. Aceștia sunt bănuiți de […]

V-ar putea interesa și: