Constanța, Capitala Tineretului. A fost inaugurat programul „ComeToSEAus”

Constanța este Capitala Tineretului. Ieri, 17 iulie, în Portul Turistic Tomis din Constanța a fost inaugurat programul #ComeToSEAus.

La eveniment au participat Vergil Chițac, primarul Constanței, Ligia Deca, consilier prezidențial, Adrian Cîrstea, secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Cătălin Lazăr, director de cabinet al secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Mihai Dragoș, vicepreședinte al Consiliului Consultativ de Tineret al Consiliului Europei, Gabriel Carnariu, președinte al Consiliului Tineretului din România, Nicoleta Andreea Deliu-Pașol, șef Departament Comunicare al Băncii Comerciale Române, Andras Farkas, director strategic al Grupului PONT, Tudor Ogner, președinte al Federației Tinerilor din Cluj și Mircea Mericari, manager al programului Iași – Capitala Tineretului din România.

„Distinși invitați, dragi tineri, dragii mei, sunteți tineri toți, frumoși, entuziaști, iar eu mă bucur că sunt astăzi alături de voi. Știu că după o competiție extrem de strânsă, ați adus Constanței titlul de „Capitală a Tineretului” și ați transformat orașul nostru în centrul activităților și proiectelor dedicate tinerilor din România. Prin acest concept #ComeToSEAus ați reușit să coagulați mișcarea de tineret din Constanța și că creați o efervescență remarcabilă în rândul elevilor, liceenilor și tinerilor în general din Constanța, incluzând aici și studenții, bineînțeles.

Trăim vremuri speciale, dificile, care ne testează și totodată ne stimulează capacitatea inovativă dar și răbdarea și încrederea în marile proiecte. În acest context, voi ați reușit să adaptați și să concretizați proiectul vostru care reprezintă nucleul activităților Capitalei Tineretului.

Vă felicit pentru toată munca depusă și vă asigur de tot sprijinul meu și al echipei mele pentru implementarea tuturor proiectelor pe care vreți să le puneți în operă. Vom ține cont de ideile și părerile voastre pentru că, așa cum ați dovedit, acestea sunt foarte bune, sunt creative și sunt eficiente.

Îmi doresc ca legătura solidă care s-a creat deja între voi, tineri inimoși și entuziaști ai comunității noastre și Primăria Constanța, să fie una durabilă și să producă în continuare colaborări de succes. Acesta este doar începutul unei frumoase și lungi cooperări între municipalitate și comunitățile de tineri din orașul nostru. Orașul are cu adevărat nevoie de dumneavoastră și are nevoie ca dumneavoastră să reprezentați un model de implicare civică și de responsabilitate pentru toți tinerii care trăiesc în Constanța. Acest proiect reprezintă o oportunitate de a transmite tinerilor că orașul are nevoie de creativitatea lor, dar și de implicare și responsabilitate”, a declarat Vergil Chițac, primarul Constanței.

Proiectul #ComeToSEAusCool încearcă să arate întregii țări coolness-ul constănțenilor prin organizarea a opt evenimente artistice – astfel dezvoltând un calendar pentru tineri pe tot parcursul anului. Proiectul vizează, în primul rând, promovarea tinerelor talente, asigurând, prin intermediul acestora, accesul la cultură într-o manieră neconvențională, adresată tinerilor.

Evenimentele din cadrul proiectului #ComeToSEAusCool, ediția „Rock on the Roof”, iau startul duminică, 18 iulie, ora 18.00, cu un concert Irina Rimes, pe parcarea supraetajată a City Park Mall.

Proiectul #ComeToSEAusCool încearcă să arate întregii țări coolness-ul constănțenilor prin organizarea a opt evenimente artistice – astfel dezvoltând un calendar pentru tineri pe tot parcursul anului. Proiectul vizează, în primul rând, promovarea tinerelor talente, asigurând, prin intermediul acestora, accesul la cultură într-o manieră neconvențională, adresată tinerilor.

Ediția „Rock The Roof” își propune să valorifice tinerele talente din comunitatea de muzică pop-rock, prin integrarea a două momente artistice, cu două trupe de artiști – Andrei Banuta și Irina Rimes , într-un concert de tip On The Roof.

Intrarea este gratuită și se va face pe bază de brățară. Persoanele interesate își pot procura brățările și azi, în intervalul orar 11:00-13:00 – desk-ul CCTR, amplasat în piațeta liftului panoramic, nivel -1, City Park Mall

Ridicarea brățării și accesul în cadrul evenimentului este permis doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore; respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Fiecare participant va prezenta unul din documentele de mai sus atât în momentul ridicării brățării, cât și la intrarea în perimetrul destinat evenimentului.

Programul „Constanța – Capitala Tineretului din România 2021-2022” are o durată de un an, începând pe 2 mai 2021 și finalizând pe 1 mai 2022, fiind guvernat de Consiliul Tineretului din România (CTR), Federația Tinerilor din Cluj (FTCluj), Grupul PONT și Banca Comercială Română (BCR).

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.