Constanța, cea mai „fierbinte” piață imobiliară din toată România. I-am depășit de peste trei ori pe clujeni

Constanța, cea mai „fierbinte” piață imobiliară din toată România. I-am depășit de peste trei ori pe clujeni

S-a spus că războiul din Ucraina va duce la prăbușirea pieței imobiliare din România. Prima statistică realizată de profesioniști arată contrariul. Mai mult, aceasta spune că județul Constanța este cea mai „fierbinte” zonă de pe harta imobiliară.

Datele publicate de specialiștii de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor, spun că „atât prețurile cât și volumele de tranzacții accelerează”.

Aceste lucru sugerează, în opinia lor, că „populația se îndreaptă spre imobiliare ca o investiție de refugiu în fața inflației.”

Iată evoluțiile prețurilor în marile orașe din România (Mar. 2022 față de Feb. 2022):

  • București: +2,4%
  • Brașov: +2,7%
  • Cluj-Napoca: +4,2%
  • Constanța: +1,1%
  • Timișoara: +0,2%.

Județul Constanța este pe primul loc în clasamentul privind evoluția numărului de tranzacții. Dacă la nivel național creșterea a fost de 49% în perioada menționată, în județul Constanța a fost 108%, multe peste București (43%) sau Cluj (33%). Așadar, numărul tranzacțiilor imobiliare din Constanța a crescut de peste trei ori mai mult decât al celor din Cluj.

V-ar putea interesa și:

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Constanța, cea mai „fierbinte” piață imobiliară din toată România. I-am depășit de peste trei ori pe clujeni

  1. Nu există și o sursa de unde au tras toate “datele” astea? Sau sunt din burta , că de obicei, pentru bunăstarea dezvoltatorilor și a agențiilor imobiliare? Eu as vrea sa va contrazic puțin cu numărul asta enorm de tranzacții în municipiul Constanța.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

A furat de trei ori din aceeași societate comercială

Wed Apr 13 , 2022
Polițiști din cadrul Secției 3 a municipiului Constanța au identificat un bărbat, de 24 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. „Astfel, în perioada martie-aprilie a.c, cel în cauză ar fi pătruns, de 3 ori, în aceeași societate comercială din municipiul Constanța, de unde ar fi sustras mai […]