Constanța, cifre îngrijorătoare: teste puține, bolnavi mulți

covid-19

În județul Constanța nu se fac foarte multe teste pentru depistarea coronavirusului. Îngrijorător însă este că, deși sunt puține teste, numărul celor depistați este mare. În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 326 de teste RT-PCR, a anunțat Prefectura Constanța. Numărul celor depistați pozitiv în această perioadă a fost de 85. Așadar, aproximativ unul din patru.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 3.470 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 76 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 471 de persoane internate, dintre care 440 din județul Constanța și 31 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.107 persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 379 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 253 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (73), asistenți medicali (102) și personal auxiliar (78).

La nivelul județului Constanța au fost incluse 605 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 129 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 92 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 104 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 92 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 47 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 7 ocupate).

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 176 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 26.050 de lei), dintre care 147 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 13.850 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 41 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 07 octombrie a.c., 750 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 594 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.