Constanța colectează selectiv. Au fost strânse peste 190 de tone de plastic, hârtie și sticlă în două luni

Aproape 100 de tone de materiale plastice, 60 de tone de hârtie și carton și 30 de tone de sticlă au fost adunate în ultimele două luni de la platformele destinate colectării selective instalate în diverse zone din Constanța.

Asta înseamnă peste 3 tone pe zi, în medie.

„Cifrele sunt în creștere în fiecare lună, semn că locuitorii au răspuns pozitiv recomandărilor Primăriei Municipiului Constanța în ceea ce privește separarea deșeurilor reciclabile de cele menajere.”, spune Primăria Constanța, printr-un comunicat de presă.

Cele aproape 700 de containere tip iglu și platforme modulare, verzi, albastre și galbene destinate materialelor reciclabile,  instalate în special în zonele cartierelor cu blocuri din oraș, adună zilnic zeci de kilograme de materiale refolosibile.

Acestea nu se transportă în aceleași mașini care colectează gunoiul menajer. Încărcarea se face în autospeciale destinate materialelor refolosibile care  ajung apoi la centrele de colectare unde se transformă în saci menajeri, folii, celuloză și hârtie și alte materiale refolosibile.

Platformele supraterane destinate acestor tipuri de deșeuri sunt realizate la standarde europene, închise în așa fel încât să nu poată pătrunde în interiorul lor persoane neautorizate, iar măsura instalării acestora a fost luată de municipalitate pentru a ne încadra în țintele de reciclare prevăzute de legislația europeană în vigoare și pentru a crește gradul de colectare selectivă a deșeurilor din Constanța.

Primăria recomandă în continuare constănțenilor să separe deșeurile reciclabile de cele menajere și să le depoziteze în platforme în secțiunile special amenajate și inscripționate corespunzător.

În curând, Primăria Municipiului Constanța va achiziționa și 300 platforme modulare cu acționare la pedală pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

Sursă video: Primăria Constanța

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.