Constanța: copiii îngheață de frig în grădinițe și licee. Mai mulți au ajuns la spital, spun părinții COMPLETARE

Situație critică într-o grădiniță din Constanța. Părinții reclamă că instituția nu are căldură de anul trecut și că mai mulți copii s-au îmbolnăvit din această cauză și au fost internați în spital.

Se întâmplă la Grădinița Roboțel, unde este relocată și o parte din Grădinița Mugurel.

În aceste zile, când temperaturile exterioare sunt negative, grădinița nu are căldură, iar copiii sunt ținuți în frig.

Părinții spun că nici săptămâna trecută nu au avut căldura. Au încălzit clasele cu aeroterme, dar acum nici acelea nu sunt folosite.

Aceștia mai afirmă că situația trenează din decembrie, iar mulți dintre copii s-au îmbolnăvit și au ajuns la spital.

În zonă se efectuează lucrări la o avarie, care a fost anunțată însă abia la 08.30, când orele începuseră.

Situații similare au fost înregistrate săptămânile trecute în mai multe școli din oraș.

„Am luat legătura cu directorul Termoficare și am solicitat ca aceste situații să ne fie comunicate rapid. De asemenea, am luat legătura cu directorii, pentru a ne informa la prima oră dacă sunt probleme, astfel încât să putem lua măsuri. În caz de nevoie, poate fi modificat programul din ziua respectivă, în sensul reducerii timpului petrecut la școală, situație în care direcțiunea transmite o informare către ISJ Constanța.”, spunea atunci inspectorul școlar general, Sorin Mihai.

Responsabilă pentru asigurarea căldurii în grădinițe și școli este Primăria Constanța, condusă de Vergil Chițac, PNL, Felicia Ovanesian – city manager, și viceprimarii Ionuț Rusu, PNL, și Florin Cocargeanu, USR.

COMPLETARE ora 10.37. Nu are căldură nici Colegiul de Arte din Constanța!

„Am fost anunțați și de către Colegiul Național de Arte „Regina Maria” Constanța că există o situație similară, deja s-a luat măsura modificării programului. În momentul în care directorii ne comunică, stabilim împreună cu aceștia care sunt măsurile ce trebuie să fie luate. De asemenea, vom reveni în comunicarea instituțională cu Societatea Termoficare, pentru a ne asigura că avem o transmitere eficientă și rapidă a situațiilor în care se produc avarii, pentru a le înainta informația respectivă directorilor, în timp util.”, a declarat Sorin Mihai.

Conducerea colegiului a transmis următoarele:

„Având in vedere faptul ca de azi noapte este o avarie RADET, nu avem căldură în școală și este frig, vom modifica programul astfel: clasele care au ore de dimineața sa le desfășoare pana la ora 12 iar după amiaza, orele să se desfășoare până la ora 16.“

În ceea ce privește Grădinița Roboțel, inspectorul școlar general a declarat că a discutat acum cu directoarea și că se va lua hotărârea de modificare a programului pentru perioada în care este sistată furnizarea agentului termic, începând cu această zi. Există soluții de încălzire alternativă, cu aeroterme, de pildă, dar nu au eficiența necesară, de aceea va fi redimensionat programul activităților.

COMPLETARE ora 11.25. Primăria Constanța nu s-a ținut de cuvânt

Directoarea grădiniței, Mihaela Dardac, a declarat că prima avarie s-a întâmplat joi și că cineva de la Primăria Constanța i-a spus că se va rezolva în aceeași zi.

Nu s-a rezolvat. Vineri a venit căldura pentru câteva ore, în cursul serii iar a a fost oprită. Azi când am ajuns la grădiniță am constatat din nou că nu avem căldură. Am făcut solicitări și reclamații. Chiar acum m-a sunat o doamnă de la primărie. Mi s-a promis că sigur în cursul dimineții de mâine o să avem iarăși căldură în grădiniță.”, a spus directoarea.

Aceasta a afirmat că nu a primit nicio plângere de la părinți.

Educatoarele afirmă însă că nu este căldură de miercuri, nu de joi și că nu a fost nici pe 19 ianuarie, nici pe 18, nici pe 11 ianuarie.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Unde vor fi amplasate benele pentru colectarea deșeurilor voluminoase în perioada 30 ianuarie – 26 februarie 2023

lun ian. 30 , 2023
Polaris M Holding  a anunțat unde va amplasa benele pentru colectarea deșeurilor voluminoase în perioada 30 ianuarie – 26 februarie 2023. 𝟏. 𝐂𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞𝐫: 𝐏𝐨𝐚𝐫𝐭𝐚 𝟔 Săptămâna 𝟑𝟎.𝟎𝟏 – 𝟎𝟓.𝟎𝟐.𝟐𝟎𝟐𝟑 Platforma 009 – str. Brizei, capăt OB 7 Platforma 011 – str. Zefirului, linie tramvai Platforma 032 – 1 Mai vechi […]

V-ar putea interesa și: