Constanța curată. Parlamentarii de care (nu mai) avem nevoie

parlament

Președintele României nu poate avea mai mult de două mandate. Așa scrie în Constituție și așa se întâmplă în toate țările democratice. De ce? Pentru că puterea corupe, pentru că, după două mandate, unui președinte i-ar putea trece prin minte să mai rămână. Știm cu toții ce se întâmplă când un singur om conduce zeci de ani o țară. Oameni deștepți au eliminat posibilitatea ca un președinte să devină dictator prin limitarea aceasta constituțională.

Din păcate, o astfel de limitare nu există pentru alte funcții publice. Există o dezbatere întreagă despre parlamentari și primari. Ar trebui să li se limiteze și lor mandatele la două? Este sau nu constituțional?

Haideți să luăm cazul parlamentarilor. Există cazuri de deputați și senatori pe care pare că i-a uitat soarta în Casa Poporului. Sunt acolo de 12, de 16 ani și mai vor încă un mandat. Au făcut din această demnitate o meserie, poate pentru că nici nu știu să facă altceva. Chiar dacă unii au vârsta de pensionare, când ar trebui să-și plimbe copiii prin parc, se agață cu ultimele puteri de un loc eligibil pe listă, pentru a mai petrece patru ani în Parlament.

Întrebarea care se pune este: ”De ce?” De ce să vrei, după unul, două sau patru mandate în care nu ai făcut nimic pentru constănțenii care te-au ales, să ajungi din nou acolo? Singurul răspuns logic este: ”Pentru interesul personal”. Parlamentarii au venituri foarte bune (știm că se plâng de salarii, în mod ipocrit, unii dintre ei, dar veniturile obținute – salarii, indemnizații, beneficii – sunt fabuloase). Mai nou, au și pensii speciale, pentru că, nu-i așa, s-au spetit stând pe scaunele de piele și ridicând mâna, asta dacă într-adevăr s-au dus la muncă. Pe lângă acestea, un parlamentar își mai poate rezolva câte o problemă personală. Ați văzut cazuri în care și-au angajat la cabinete soții, fii și fiice, nepoți, amante, etc. Mulți dintre ei sunt cercetați penal pentru mizeriile pe care le-au făcut. Parlamentul este locul care le oferă ceva pentru care unii și-ar da și mâna dreaptă: imunitate. Se știu cu musca pe căciulă, sunt cercetați penal sau chiar condamnați penal în primă instanță.

În curând vom fi chemați să ne votăm parlamentarii care ne vor reprezenta în următorii patru ani.

Începem astăzi campania „Constanța curată”, o campanie în care vom analiza activitatea tuturor parlamentarilor de Constanța în ultimii patru ani de zile. Vom vedea ce au făcut pentru Constanța în ultimii patru ani, de ce i-am plătit, ce au promis și ce au realizat, cum au schimbat în bine viața noastră, a celor care i-am trimis acolo.

Realizăm această campanie împreună cu colegii de la Constanta.ro, Constanta News și Ordinea.ro, dar invităm toți ceilalți colegi din presă să ni se alăture, pentru o radiografie corectă, echidistantă, asupra acelor pe care îi plătim de patru ani.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Regata Marilor Veliere revine în Constanța, în perioada 8 - 11 septembrie

lun aug. 8 , 2016
După succesul primei ediții din 2014, Constanța va fi din nou gazda Regatei Marilor Veliere din Marea Neagră (SCF Black Sea Tall Ships Regatta). Evenimentul va avea loc între 8 și 11 septembrie, în portul Constanța. Sunt așteptate la start 15 veliere din 6 țări, cu un total de peste […]
Regata Marilor Veliere

V-ar putea interesa și: