Constanța este un oraș minunat în administrația Chițac, deși are aceleași probleme ca pe vremea lui Făgădău. Cazul Mihaela Andrei și fenomenul de „orbire politică”

Mihaela Andrei, consilier municipal PNL și în mandatul lui Decebal Făgădău, și în cel al lui Vergil Chițac. Sursă foto: Facebook

Liberalii l-au luat peste picior sau l-au criticat în nenumărate rânduri pe fostul primar al Constanței, Decebal Făgădău. Pe bună dreptate, în majoritatea cazurilor.

În ultima vreme s-a întâmplat însă ceva interesant, un fenomen pe care îl putem numi „orbire politică”. Asta ca să nu-i spunem ipocrizie.

Cum se manifestă? Problemele prezentate de unii liberali în vechea administrație fie nu mai sunt probleme, fie sunt pur și simplu ignorate.

Am ales un exemplu elocvent. O declarația din septembrie 2020 a Mihaelei Andrei, consilier municipal PNL și atunci, și acum, în care îl lua la mișto pe Decebal Făgădău. Motivul: în Alba Iulia se deschisese un bazin de înot modern. Andrei l-a felicitat, ironic, pe Făgădău pentru că a reușit mai multe lucruri. Noi vă spunem cum stau acum lucrurile.

 1. Să pună stâlpişori Nota Constanța 100%: Chițac nu a scos decât câțiva stâlpișori, dar a pus alții în plus față de Făgădău
 2. Să pună senzori pentru înregistrarea traficuluinu avem nici acum
 3. Să mărească taxele şi impozitele – s-au mărit și de către administrația Chițac, și prin votul Mihaelei Andrei
 4. Să pună 2 mp de mozaic la fiecare trecere de pietoniChițac nu a pus, dar a tăiat masiv sumele alocate pentru proiecte culturale bazate pe Legea 50, așa cum a fost finanțat proiectul lui Făgădău
 5. Să repare uşile în Henri Coandă investițiile și reparațiile în Henri Coandă au continuat, inclusiv cu instalarea de camere de luat vederi, proiect inițiat pe vremea PSD
 6. Să faciliteze cursuri către locuitorii acestui cartier legat de modalitatea corecta cum să te speli pe mâinice e rău în asta?
 7. Să puna panouri pe stradă cu 5 lei ora de parcare Mihaela Andrei a fost de acord ca parcarea în Mamaia să fie de 96 de lei pe zi
 8. Să restricţioneze traficul în Piaţa Ovidiu Primăria Constanța se bate în instanță să impună acest regulament, care a scos oameni în stradă
 9. Să restricţioneze adunările de oameni era pandemie. Acum, primarul Chițac convoacă ședințe online, probabil tocmai pentru a nu sta de vorbă cu constănțenii
 10. Să dubleze numărul dosarelor juridice aflate pe rolul instanțelor având ca parte primarul În 2022 s-au înregistrat 2.100 de litigii noi. Primăria va cheltui peste 650.000 de lei pentru ca o firmă să o reprezinte în instanță în următorii doi ani, pentru că cei 7 angajați ai biroului de specialitate spun că nu fac față proceselor. Detalii AICI.
 11. Să pună barieră la intrarea în primărie există și acum. Ba mai mult, se poate parca în față, gratuit, numai dacă ești pe o anumită listă.
 12. Să facă zeci de strategii de dezvoltare a orașuluiadministrația Chițac a preluat majoritatea proiectelor
 13. Să cumpere țevile vechi de 30 de ani prin care circula agentul termic primarul Chițac laudă acum acest lucru și îl continuă.
 14. Să cumpere autobuze pe motorina printr-un împrumut de la banca circulă încă în oraș și acum. Circulă și autobuze electrice, care au început să fie achiziționat e de Decebal Făgădău.
 15. Să pună taxă de parcare pe cea construită -pe fonduri europene acum 10 ani din fata spitalului județeanși acum parcarea respectivă este cu plată, deși am fi crezut că Mihaela Andrei o va face gratuită.
 16. Să dubleze sau chiar tripleze numărul amenzilor pe care le aplica cetățenilor, și, cel mai important, a reușit să cheltuie toti banii incasati din taxe si impozite pe toate acestea” – Mihaela Andrei, consilier PNL, îi reproșa în 2019 primarului Făgădău că a încasat la buget 9,1 milioane de lei din amenzi date constănțenilor și că neglijează fondurile europene. În 2023, Mihaela Andrei a votat bugetul municipiului, care prevede încasări din amenzi de 10,3 milioane lei.

„Aş vrea să felicit primarul Constanţei pentru munca depusă în acești 4 ani. Să ştiţi că nu-i uşor să cheltui banii în acest mod. A stat 8 ore în fiecare zi în primărie pentru asta. Cred că s-a concentrat la maxim şi chiar cred că multora dintre noi nu ne-ar fi reușit. Noi, ceilalți, muritorii de rând, am fi încercat un bazin de înot ca în poza, mai ales că suntem oraş port fără să avem un bazin de înot al municipalității (….)”, a mai spus Mihaela Andrei.

Constanța nu are încă nu bazin de înot. Are planuri, dar în planuri nu poți înota.

V-ar putea interesa și:

Hocus pocus cu terenuri și sute de mii de euro în declarațiile de avere ale consilierului local PNL Mihaela Andrei

Mihaela Andrei, consilier PNL fără pregătire pedagogică, le-a spus elevilor că e în regulă să nu le placă toate materiile și le-a dat sfaturi profesorilor


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

3 comentarii la “Constanța este un oraș minunat în administrația Chițac, deși are aceleași probleme ca pe vremea lui Făgădău. Cazul Mihaela Andrei și fenomenul de „orbire politică”

 1. Mihaela Andrei, consilier municipal PNL, este o fiinta nefericita. A crezut in Vergil Chitac. Dar,observ ca este de neclintit. Partidul o iubeste.

  1. O multe și o pupătoare de ***. Nicicând Constanta nu a arătat mai rău că acum. Cu Chirac primar, PNL-ul s-a făcut de râs și a pierdut mult. (Comentariu editat)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Termoficare Constanța SRL angajează. Ce beneficii oferă

mie mart. 29 , 2023
Termoficare Constanța SRL (fostul RADET) firmă care a cerut împrumut câteva zeci de milioane de lei de la primărie, din bani publici, pentru a supraviețui, face angajări și acordă o sumedenie de beneficii: prime de sărbători, ajutor bănesc pentru evenimente deosebite, zile libere pentru evenimente deosebite și Ziua energeticianului, decontarea […]

V-ar putea interesa și: