Constanța a sărbătorit 25 de ani de înfrățire cu Brest, Franța

Constanta-Brest (4)

Fotografie de grup realizată în sala Remus Opreanu din Prefectura Constanța, în dara de 3 iulie 2018, pentru a celebra 25 de ani de la înfrățirea dintre Brest și Constanța (foto: Primăria Constanța)

Municipiul Constanța sărbătorește, astăzi, 25 de ani de la înfrățirea cu orașul Brest, din Franța.

Cu acest prilej a fost organizată o ședință solemnă la care au participat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, primarul orașului Brest, François Cuillandre, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius-Horia Țuțuianu, președintele Asociației de Prietenie Brest-Constanța, Sylvie Cariou, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, Petre Dinică, reprezentanți ai instituțiilor de cultură, ai universităților constănțene, consilieri municipali și consilieri județeni.

Este un moment extrem de important în viața orașelor noastre, în viața a două comunități, legate nu doar printr-un parteneriat strategic, ci și printr-o prietenie îndelungată. În urmă cu 25 de ani, a fost semnat un acord de înfrățire, care, din acel moment, a devenit o fundație pentru relația de strânsă colaborare între cele două orașe port˝, a declarat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

Constanta-Brest

Sunt foarte fericit să mă aflu din nou la Constanța, alături de colegii mei și să mă reîntâlnesc cu prietenii mei de aici. Acordăm o importanță deosebită acestei înfrățiri, pe care dorim să o ducem la un alt nivel prin colaborarea cu instituțiile din Constanța˝, a declarat, la rândul său, primarul orașului Brest, François Cuillandre.

protocol Constanta-Brest

La 25 de ani de colaborare, mai ales în domeniile economic, maritim, educațional și asistență socială, reprezentanți ai instituțiilor din cele două orașe au reconfirmat prietenia prin semnarea unei Convenții de Parteneriat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.