Constanța intră cu trei corpuri noi de spitale în cursa scurtă a proiectelor finanțate prin PNRR. Președintele Consiliului Județean se roagă la Dumnezeu să-i fie aprobat proiectul

Ministerul Sănătății a publicat o listă cu 42 de spitale din România eligibile pentru a obține finanțare din PNRR, în cadrul apelului de infrastructură spitalicească. Inițial, lista cuprindea 46 de proiecte, dar 4 au fost respinse. Selectarea celor 42 de spitale este doar o primă etapă. Din aceste proiecte, doar 25 vor fi alese câștigătoare la final și vor obține finanțare. Restul de 17 nu vor fi finanțate.

Constanța a intrat cu trei proiecte pe această listă scurtă: două ale Primăriei Constanța, unul al Consiliului Județean.

Președintele CJC, Mihai Lupu, se roagă la Dumnezeu ca proiectul instituției să facă parte din cele care vor fi finanțate.

„Din cele 46 de dosare de finanțare depuse în cadrul apelului Infrastructură spitalicească publică nouă, aferent PNRR, 42 au îndeplinit criteriile de eligibilitate prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 1237 / 2022 și vor intra în următoarea etapă de analiză în vederea acordării punctajului, conform metodologiei de evaluare. Doamne-ajută!”, a scris președintele CJC pe pagina sa de Facebook.

Rugăciunea către Dumnezeu nu ajută prea mult însă în acest caz. „Selecția se va face în urma aplicării criteriilor de prioritizare aprobate prin Hotărâre de Guvern.”, a declarat în urmă cu câteva luni secretarul de stat în Ministerul Sănătății Adriana Pistol.

În peste doi ani de mandat, Mihai Lupu și echipa sa au reușit o singură reușită cât de cât notabilă în domeniul sănătății: să renoveze secția de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Județean Constanța. Spital care are secții care arată și acum ca în filmele de groază (Vezi articolul: Am cunoscut iadul pe Pământ).

Recomandare: Într-un tricou Palm Angels cu mânecă lungă care costă cât salariul minim pe economie, președintele CJ Constanța a fost în pelerinaj la locurile sfinte alături de IPS Teodosie

Lista celor 42 de spitale eligibile pentru a obține finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, apelul de infrastructură spitalicească, așa cum a fost prezentată de Ministerul Sănătății:

1. Construire corp nou – Departament Sănătatea mamei și copilului, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei, Constanţa.

2. Spital județean de Urgență Giurgiu – spital nou etapa I (secțiile oncologie și neurologie).

3. Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, județul Neamț, cu funcțiuni și tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare.

4. Construire Pavilion Medical D+P+3E – Construcție Pavilion Pneumologie III în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie, Constanța.

5. Realizare pavilion nou medicină operațională politraumă D=P=4E, drum acces și rețele în cazarma 646, Brașov (MApN).

6. Pavilion de medicină operațională-politraumă în cazarmă 1053 Craiova (MApN).

7. Spitalul Județean de Urgență Bistrița – extinderea pavilionului spitalului prin construirea unei clădiri noi.

8. Construcția de secții de obstetrică și ginecologie, neonatologie, chirurgie pediatrică și pediatrie, Arad – unități noi.

9. Realizare pavilion nou-bloc chirurgical politraumă din cazarma 1044 Sibiu (MApN).

10. Spitalul Județean de Urgență Arad – secție de radioterapie nouă.

11. Lucrări de investiții și intervenții în cazarma 705, Pitești (MApN).

12. Construire și dotare corp clădire destinat secțiilor de boli infecțioase și pneumologie, Oradea.

13. Institutul Regional de Oncologie Timișoara (DSP Timiș).

14. Construire secții la Spitalul nr. 2 din Vaslui.

15. Extinderea aripilor A1, A4 ale Spitalului Universitar de Urgență București cu regim de înălțime S+P+3E.

16. Spitalul Județean de Urgență Arad – reabilitarea serviciilor spitalicești de medicină cardiovasculară.

17. Construire, dotare și amenajare a Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea și desființare construcții existente (C1-C15), relocarea stației de oxigen și relocarea gospodariei apă.

18. Finalizare proiectare și execuție Pavilion Municipal Bacău și integrarea în ansamblul medical al Spitalului Județean de Urgență Bacău.

19. Construire spital și funcțiuni conexe pentru Spitalului Municipal Dr. Teodor Andrei din Lugoj.

20. Laborator de radioterapie Spitalul Județean de Urgență Pitești.

21. Construirea și dotarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară Iași.

22. Policlinica municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța – spital nou.

23. Construirea unui centru de transplant multi-organ în cadrul Spitalului Clinic Sfânta Maria, prin construirea unui corp nou de clădire – București.

24. Înființarea și amenajarea unui Centru de Excelență în Oncopediatrie în cadrul Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, București.

25. Construire centru de psihiatrie pediatrică în incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia, București.

26. Extinderea Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Filantropia prin construirea unui corp nou de clădire, București.

27. Centrul de Diagnostic şi Tratament al Tuberculozei Zerlendi (Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta), Bucureşti – spital nou.

28. Sediul nou pentru Spitalul de Urgență al MAI „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”.

29. Servicii medicale de calitate prin construcția și dotarea unei noi maternități în cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență din Timișoara.

30. Construcție nouă: Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Prof.Dr.C.C. Iliescu, București.

31. Construirea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ClujNapoca.

32. Construirea Centrului de Transplant Multiorgan Cluj.

33. Construire Centru Chirurgical Cardiovascular la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș.

34. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia – relocarea și modernizarea activității secției de onologie și inființare compartiment cardiologie intervențională.

35. Finalizarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii prin dotarea cu aparatură medicală – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu din Timișoara.

36. Construire corp clădire prin extindere și etajare corp O și P, pentru amenajare spitalizare de zi – Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

37. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi PneumoftiziologieBraşov – un nou corp de clădiri.

38. Recompartimentare clădire existentă și extindere cu un corp nou – secția clinică neurochirurgie – centru de patologie vasculo-cerebrală și neurochirurgie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj.

39. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia – construcția și dotarea secției de psihiatrie cronică.

40. Spitalul Județean de Urgenţă Alba Iulia – Construcția și dotarea secției de boli infecțioase.

41. Extindere, consolidare și etajare corp C3 laborator, pentru amenajare sală hibridă și laborator analize medicale, în vederea realizării unui sistem integrat pentru tratament și îngrijire a pacientului.

42. Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu” Balotești – modernizarea infrastructurii.

Recomandare: Județul Constanța este în faliment, Mihai Lupu majorează salariile angajaților din Consiliul Județean. Cine va avea peste 20.000 de lei pe lună

Proiecte respinse:

1. Spitalul Județean de Urgență Focșani, Vrancea – spital nou.

2. Construire Spital Clinic Județean de Urgență Sibiu.

3. Construire Spital Regional de urgență Brașov.

4. Extindere, modernizare și dotare Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei din Galați.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Polaris M Holding - Costinești: unde se distribuie pubele galbene și negre pe 29 decembrie

mie dec. 28 , 2022
Polaris M Holding a anunțat străzile pe care se distribuie pubele galbene și negre în data de 29 decembrie: 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢, 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐆𝐚̆𝐫𝐢𝐢, 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐌𝐚̆𝐫𝐢𝐢, 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐆𝐫𝐢𝐠𝐨𝐫𝐞 𝐁𝐞𝐫𝐢𝐧𝐝𝐞𝐢 𝐬̗𝐢 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐆𝐫𝐚𝐧𝐢𝐜𝐞𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢. „Vă rugăm sa urmăriți pagina noastră de Facebook, precum și pe cea a Primăriei Costinești, pentru a fi la […]

V-ar putea interesa și: