Constanța, la 3 săptămâni distanță de carantină?

coronavirus constanța

Numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească în Constanța. Duminică, 14 martie, incidența coronavirusului în municipiul Constanța a ajuns la 4,22, ceea ce înseamnă 1315 cazuri active, potrivit Direcției de Sănătate Publică. Astăzi au fost raportate 159 de cazuri noi.

Ieri era de 4,09, iar alaltăieri de 3,80.

Creșterea de azi e cu atât mai importantă cu cât este weekend, perioadă în care se fac, de regulă, mai puține teste.

La o creștere în aceeași cadență, municipiul Constanța ar putea atinge incidența de 6 în mai puțin de 10 zile. La o astfel de incidență, toți elevii vor face cursuri online. Mai mult, la valori de peste 6 se poate vorbi și despre intrarea în carantină. Timișoara, de exemplu, a intrat în carantină la începutul lui martie, când incidența era de 7,48. În ritmul acesta, Constanța ar putea ajunge la acel prag în circa trei săptămâni.

La data de 1 ianuarie 2021, când municipiul Constanța a ieșit din carantină, rata de infectare cu COVID-19, în municipiul Constanţa, era de 4,42 la mia de locuitori.

La nivelul județului, incidența a ajuns la 2,74, deci aproape de pragul de 3, când se impun noi restricții. Ieri era de 2,64.

La nivel național, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.383 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 15.192 de teste RT-PCR (8.599 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 6.593 la cerere) și 5.343 de teste rapide antigenice.

În intervalul 13.03.2021 (10:00) – 14.03.2021 (10:00) au fost raportate 44 de decese (28 bărbați și 16 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Ilfov și București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă  50-59 ani, 15 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 20 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la categoria de peste 80 de ani.

41 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Articole similare:

Restaurantele On Plonge, Entourage și Manara, amendate de polițiști

Slujbă la Arhiepiscopie. Câți oameni nu poartă mască și nu respectă distanțarea?

Canada se revoltă împotriva restricțiilor impuse de covid. Cel mai mare miting de la izbucnirea pandemiei VIDEO


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O nouă tranșă de vaccin Pfizer sosește în România

Dum mart. 14 , 2021
Mâine, 15 martie, sosește în România o nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech care constă în 224.640 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în […]

V-ar putea interesa și: