Constanța nu scapă de șanțuri până la Crăciun

Înlocuirea conductelor rețelei de transport a agentului termic în municipiul Constanța va continua până la sfârșitul acestui an.

Firma contractată pentru realizarea lucrărilor a profitat de perioada de revizie a CET, care a fost oprit circa două săptămâni, lăsând constănțenii fără apă caldă, și de faptul că nu a mai fost nevoie să amplaseze conducte pentru asigurarea provizoratului, timp în care a schimbat cât mai multe tronsoane de conducte cuprinse în etapa a II-a a proiectului de reabilitare și modernizare a rețelei termice.

Etapa a II-a vizează înlocuirea a 12,716 km traseu de rețea termică primară, 25,432 km de conducte din magistrala II, conducte vechi/uzate cu izolația termică deteriorată. Noul sistem, ca și în etapa finalizată, va fi unul modern cu conducte din oțel, preizolate cu izolație termică din spumă rigidă de poliuretan, protejată la exterior cu manta din polietilenă de mare densitate, care se vor amplasa în canalul termic existent pe suporții metalici actuali sau nou construiți, acolo unde este necesară înlocuirea lor.   

Termenul de finalizare al proiectului este 31.12.2023, iar valoarea acestuia este de 118.092.193 lei.  

Proiectul se implementează cu fonduri europene prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.  


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

RAJA a început lucrările de investiții la nivelul infrastructurii de canalizare de pe bulevardul Mamaia

joi sept. 21 , 2023
Lucrările de modernizare și reabilitare a sistemului de preluare a apelor uzate menajere și pluviale de pe bulevardul Mamaia au debutat, așa cum au fost anunțate, astăzi, 21 septembrie 2023.    Începând de astăzi, pe bd. Mamaia din municipiul Constanța se execută lucrări ample și complexe de reabilitare și dezvoltare […]

V-ar putea interesa și: