Constanța nu va intra automat în carantină dacă se atinge pragul de 6 infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori

carantina-constanta

Municipiul Constanța este aproape de pragul de 6 infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori și sunt multe voci care spun că, dacă va fi atins, se va impune carantina.

Lucrurile nu stau chiar așa. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a făcut azi declarații despre București, care este, de asemenea, aproape de acest prag. A precizat că decizia ca Bucureştiul să intre în carantină nu se va baza doar pe coeficientul de 6 infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

„Nu doar indicele conduce la această decizie. Specialiştii spun foarte clar: sunt mai mulţi factori, printre care şi acest indice de peste 6 la mie, care pot conduce la o astfel de decizie. Aşadar, nu trebuie să ne grăbim, nu trebuie să dăm mesaje care eventual să inducă panică în populaţie, trebuie să fim foarte clari în declaraţii (…), dar dacă se va ajunge să depăşim indicele de 6 la mie, cu siguranţă, împreună cu DSU, cu toţi factorii implicaţi, vom lua o decizie, dar nu doar pe baza acestui indice”, a declarat Bode la Digi24.

Ministerul Sănătății vrea să schimbe criteriile pentru intrarea localităților în carantină. Experții și-au dat seama că incidența cazurilor e foarte dependentă de testare și că acolo unde se testează puțin, incidența e mică, dar acest lucru nu prezintă de fapt situația reală. Ministerul a cheamat astăzi DSP și INSP la consultări. Intenția e ca aglomerarea spitalelor să conteze mai mult, iar rata de pozitivare să fie luată în calcul, a spus Andreea Moldovan, secretar de stat în ministerul Sănătății.

„Ce vrem să discutăm este ca această grilă de carantinare, sau punctaj de carantinare, să fie făcută corect, fără echivoc, să ia în calcul niște indicatori care chiar să aibă impact asupra deciziei. De exemplu, există un indicator al saturației, al încărcării secțiilor de terapie intensivă, care are un punctaj destul de mic. Aici, dacă vezi că ai 1400 locuri de terapie și o mare parte sunt ocupate, e un moment de alarmă total. De asemenea, mi-aș dori să introducem și un indicator care să ne arate gradul de testare, pentru că noi știm că ne-ar trebui cam 500 teste la 100.00 de oameni ca să ne putem face o imagine semnificativ statistică a ceea ce se întâmplă în populație. Or, sunt județe unde nu avem acest număr de teste”, a adăugat ea.

Ieri, incidența în municipiul Constanța era de 5,26, iar în București de 5,33.

Articole similare:

Câți români vor să se vaccineze? Diferențe mari între județe. De 20 ori mai puține cereri în Suceava decât în Cluj

Duminică, în județul Constanța mai era un singur loc în secțiile de Terapie Intensivă

Câte cazuri de coronavirus sunt în localitățile din județul Constanța

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Control la Spitalul Județean Constanța. Mihai Lupu, CJC: „Situația apărută în media în ultimele zile este extrem de gravă și ne obligă să luăm măsuri în consecință”

Mon Mar 22 , 2021
Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a dispus inițierea unui control administrativ la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța, ca urmare a situațiilor prezentate în media locală și națională. Imaginile postate în mass media, filmate în urmă cu aproximativ patru luni au fost înregistrate în Secția Medicala […]
spital constanta