Constanța, oraș pentru mașini, nu pietoni. Primăria reabilitează șoseaua, nu și trotuarul

Primarul Constanței, Vergil Chițac, și city managerul, Felicia Ovanesian, vor ca noi, constănțenii, să mergem mai mult pe jos sau cu mijloacele de transport în comun. În niciun caz nu cu mașina. Din păcate, în multe locuri nu prea avem pe unde.

În loc să ia măsuri pentru a putea merge pe jos, așa cum ne îndeamnă, cei doi fac lucrurile pe dos. Reabilitează șoselele, dar lasă trotuarele neutilizabile.

Un exemplu foarte bun l-a oferit chiar azi primăria, printr-un comunicat de presă în care a anunțat că „se reabilitează carosabilul pe strada Trandafirului”.

„Echipele SC Confort Urban SRL acționează astăzi cu utilaje pentru asfaltarea zonei carosabile pe strada Trandafirului, între strada Poporului și strada Biruintei. Carosabilul decopertat este recondiționat cu asfalt, traficul rutier fiind restricționat total, pe porțiunea de drum pe care se intervine, până la ora 16:00. Lucrările vor continua miercuri și joi, cu restricții de trafic totale, în intervalul orar 07:30 – 16:00.”, a spus instituția.

Nicio vorbă de trotuare. Acestea nu intră în reabilitare. Uitați-vă la fotografia de mai jos și decideți dumneavoastră dacă aceste trotuare pot fi folosite de pietoni. Este evident că nu. În aceste condiții, adică trotuar neutilizabil și șosea proaspăt asfaltată, este de la sine înțeles că oamenii vor prefera mașina. Cei care aleg să meargă pe jos vor fi nevoiți să o facă pe șosea, în multe locuri, punându-și viața în pericol.

Aceeași atitudine pro-mașini a avut-o și fostul primar. Sunt cartiere în Constanța, cum ar fi Compozitorilor, în care Decebal Făgădău a preferat să construiască șosele, nu însă și trotuare. Așa au rămas și acum.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Polaris ne învață cum să transformăm colectarea separată într-un obicei zilnic

Tue Aug 9 , 2022
Compania Polaris M Holding a postat pe pagina sa de Facebook un clip prin care ne învață cum să transformăm colectarea separată într-un obicei zilnic. Pasul 1 îl găsiți AICI. 𝗣𝗮𝘀𝘂𝗹 𝟮, prezentat astăzi, este următorul: Colectează separat deșeurile nu doar ACASĂ, ci și la SERVICIU, pe STRADĂ, la PICNIC. […]