Constanța ororilor. Încă o minciună sfruntată a lui Vergil Chițac

În august 2020, candidatul Vergil Chițac promitea că va realiza de urgență un nou plan urbanistic general. În septembrie 2023, primarul Vergil Chițac propune prelungirea expiratului plan urbanistic general până în 2026

Multe a promis Vergil Chițac în cele două campanii electorale pentru Primăria Constanța. Cele mai multe dintre promisiuni sunt de fapt minciuni sfruntate.

Vergil Chițac le va propune consilierilor municipali, în ședința de la sfârșitul lunii septembrie (pe care a convocat-o online), „prelungirea valabilității Planului Urbanistic General al municipiului Constanța și a Regulamentului local de urbanism aferent, până la intrarea în vigoare a noului plan urbanistic general, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2026.”

Planul Urbanistic General este un document fundamentat pentru urbanismul din orice oraș. Potrivit legii, acestea trebuie actualizat la cel mult 10 ani.

În Constanța, PUG-ul în vigoare este elaborat în 1999. Ar fi trebui așadar să fie actualizat în 2009.

În 12 august 2020, senatorul PNL Vergil Chițac (candidat la primăria Constanța) a scris pe Facebook că aceasta va fi prioritatea zero pentru el (de fapt, au fost multe „priorități zero”).

„Că vă vine să credeți sau nu, dar în Constanța Planul Urbanistic General este expirat din anul 2009. De 11 ani, orașul nostru a fost brutalizat și supus unora dintre cele mai mari orori urbanistice și administrative din câte a văzut țara asta. Practica Planurilor Urbanistice Zonale a umplut multe buzunare și a alungat mulți constănțeni de acasă. Iar dacă nu se vor lua măsuri urgente în ceea ce privește un nou PUG, îmi este teamă că vom ajunge într-o situație fără ieșire.

În mandatul meu, realizarea unui nou PUG trece de la zero prioritate, după cum este în prezent, la prioritate zero! Elimin practica PUZ-urilor și, cu această ocazie, opresc orice tentativă de construire pe spații verzi sau neconformă cu locurile de parcare sau regimul de înălțime al zonei. Mai mult, voi include în PUG noul Registru al Spațiilor Verzi, astfel că nimeni nu se va mai putea atinge de acestea și le vom putea aduce la standardele anului 2020.

Facem curățenie. Aveți încredere!”

Recomandare: Vergil Chițac a atras de două ori mai puține fonduri europene decât Decebal Făgădău, de 25 de ori mai puține decât Bolojan de la Oradea


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Când va avea loc echinocțiul de toamnă și când trecem la ora de iarnă

sâm sept. 23 , 2023
Echinocţiul de toamnă va avea loc anul acesta pe 23 septembrie, la ora 09:50, potrivit site-ului Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”. Ziua va fi aproximativ egală cu noaptea de pe 26 septembrie. În emisfera nordică durata zilei scade, iar în cea sudică creşte. Punctul echinocţiului de toamnă, numit şi „punct […]

V-ar putea interesa și: