Constanța, pe lista albă! Restaurantele și cafenelele se pot redeschide în interior. Rata de incidență în cele mai importante localități

Cea mai recentă decizie a Comitetului Național pentru Situații de Urgență vine în sprijinul mai multor industrii, în special pentru cei din HoReCa. Practic, de la 1 septembrie, ora 06:00, restaurantele și cafenelele își pot relua activitatea, în interior, respectând normele de distanțare socială, protecție și dezinfecție.

Pentru a se redeschide, însă, este nevoie ca rata de incidență cumulată a județului să fie sub indicele de 1.5. Ce înseamnă asta? O rată de infectare, în ultimele 14 zile, de sub 1.5 cazuri la 1.000 de locuitori.

„Cu multă bucurie și speranță că ne aflăm pe un drum bun, vă anunț că județul nostru are rată de incidență cumulată de 0.37, conform unei analize realizate de DSP Constanța! Pe scurt, administratorii restaurantelor și cafenelelor pot deschide, fără probleme! Dar, repet, respectând toate normele mai sus amintite. Din fericire, în acest moment, toate localitățile din județul Constanța au rata de incidență sub coeficientul de 1.5. Cea mai mică rată, cu indice 0 (zero), se înregistrează în mai multe localități, printre care Costinești, Techirghiol, Tuzla, Hârșova, Lumina sau Corbu. La polul opus se află Poarta Albă, cu o incidență de 1.38, dar, tot sub limita impusă prin Hotărârea nr. 43 a CNSU. Municipiul Constanța are un indice de 0.68, iar în zona litorală cifrele stau în felul următor: Mangalia – 0.22, Eforie – 0.09, Năvodari – 0.09. Mai departe, ține de fiecare dintre noi (autorități, operatori economici, cetățenii acestui județ), să menținem o rată de incidență cumulată cât mai scăzută!”, a precizat prefectul George Niculescu.


Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

PLUS Constanța are o nouă conducere

Fri Aug 28 , 2020
PLUS Constanța a anunțat astăzi, 28 august, printr-un comunicat de presă, că din data de 26 august 2020 are o nouă conducere. Președintele ales este Edward Nedelcu, antreprenor, implicat și până acum în foarte multe activități la nivelul filialei, plasat pe locul 2 pe lista consilierilor județeni a USRPLUS. Din […]
EDWARD-NEDELCU