Constanța, pe locul al doilea în România după numărul persoanelor care mor în accidente rutiere

Constanța, pe locul doi în România la numărul persoanelor care mor în accidente rutiere

​Județul Constanța, pe locul al doilea în România la numărul persoanelor care mor în accidente rutiere.

În România, în 2019 aveau loc puțin peste 31.000 de accidente rutiere cauzatoare de vătămări corporale. Cele mai multe au avut loc în interiorul localităților, nu pe șoselele din afara orașelor sau pe autostrăzi, potrivit unei statistici oficiale publicată de Hotnews.ro.

Doar 5% din accidente au loc pe fondul întunericului. Peste trei sferturi au loc pe carosabil uscat. De asemenea, vinerea au loc cele mai multe accidente iar duminica cele mai puține.

Recomandare: Lunga listă a celor care au murit în accidente rutiere produse în stațiunea Mamaia

Accidentele rutiere (ca număr), după județul în care se produc:

Iulie și august sunt lunile în care au loc cele mai multe accidente cauzatoare de vătămări corporale. În februarie, cele mai puține.

Dacă ne uităm la date, raportându-le la județe, Capitala este locul cel mai periculos pentru șofat. E drept, aici sunt și cele mai multe mașini. dar ca număr de decedați ca urmare a accidentelor rutiere, Suceava și Constanța sunt pe primele locuri, urmate de Bacău.

Recomandare: Numărul accidentelor mortale a crescut cu 40% într-un singur an. Cum explică șeful IPJ Constanța VIDEO

Cele mai multe accidente au loc între două mașini, urmate de cele între o mașină și un pieton, iar pe locul al treilea sunt accidentele în care sunt implicate o singură mașină (care intră într-un copac, zid sau în altă mașină parcată). Din păcate, România este campioana accidentelor cu victime în UE, urmată la mică distanță de Bulgaria. Pe scurt, la noi mor cei mai mulți oameni ca urmare a accidentelor. Până și italienii, cunoscuți pentru dezordinea din trafic, stau incomparabil mai bine.

Din totalul persoanelor accidentate anul trecut, cele mai multe aveau peste 30 de ani. De remarcat de asemenea că numărul victimelor sub 20 de ani este mai ridicat decât al celor din categoria de vârstă 20-29 de ani.

Sub 10% din accidente au avut loc sub influența alcoolului, potrivit datelor oficiale, iar dintre acestea, numărul șoferilor care au consumat alcool la volan și au produs un accident este egal cu numărul pietonilor și bicicliștilor beți.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Pensiile se vor majora de la 1 ianuarie 2023

Sun May 29 , 2022
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a dat asigurări că pensiile se vor majora, de la 1 ianuarie anul viitor „cel puţin” cu rata inflaţiei. Ciolacu admite că mai e mult până când creşterea economică înregistrată de România va fi resimţită şi la nivelul populaţiei. Întrebat în emisiunea Insider Politic, la Prima […]
marcel-ciolacu