Constanța – peste 4.000 de tranzacții imobiliare în primul trimestru

În primul trimestru al anului 2019, în Constanța s-au înregistrat peste 4.000 de tranzacții imobiliare.

Cea mai mare activitate pe piața de vânzare/cumpărare a fost înregistrată în luna februarie, atunci când s-au parafat 1.841 de înțelegeri. La polul opus se află luna ianuarie cu doar 892 contracte, în timp ce în martie au fost încheiate 1.292 contracte de vânzare/cumpărare.

Din punct de vedere al prețurilor, se observă o ușoară creștere a valorii apartamentelor din ansamblurile rezidențiale noi. Potrivit unei analize a site-ului de imobiliare Flatfy.ro, prețul minim al locuințelor noi a crescut cu 20 de euro/mp în luna aprilie 2019, ajungâng la 990 euro/mp.

În schimb, prețul mediu al apartamentelor vechi a rămas neschimbat, 1.100 euro/mp.

Este de așteptat însă ca cel puțin prețul chiriilor să crească în perioada următoare. Sezonul estival fiind tot mai aproape, se vor înmulți și cererile de chirie, iar proprietarii nu vor rata șansa să mărească prețurile pentru turiștii care vor să petreacă un sejur pe malul Mării Negre.

Din punct de vedere al prețurilor, piața imobiliară din Constanța este una foarte mare, aceasta făcând parte din clubul select al orașelor în care valoarea unui metru pătrat depășește 1.000 de euro.

Pentru un apartament cu 2 camere pe malul Mării Negre, în ansamblul Black Sea Luxury, clienții vor minim 52.000 euro + TVA, în funcție de suprafața acestuia. În cazul unei locuințe mai exclusiviste, Nautica Residence pune la dispoziție garsoniere și apartamente cu 2 și 3 camere. Prețul este unul pe măsură, de minim 1.500 euro/mp.

Construcțiile, pe plus

Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, România stă bine la începutului anului 2019 și din punct de vedere al construcțiilor noi. „Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută, a crescut pe total, cu 10,6%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 24,4% şi la lucrările de construcţii noi cu 16,7%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 14,2%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 38,5% şi la clădirile nerezidenţiale cu 23,6%. Construcţiile inginereşti au scăzut cu 12,3%”, precizează INS.

Dacă sunteți în căutarea unei locuințe, nu ezitați să consultați anunțurile de imobiliare postate pe site-ul https://flatfy.ro/, în timp ce pe https://new.flatfy.ro/ veți găsi cele mai noi ansambluri imobiliare construite în România. Platforma Flatfy este disponibilă și în țările învecinate cu România, Ungaria (https://hu.flatfy.com/), Moldova (https://new.flatfy.md), Bulgaria (https://bg.flatfy.com/).

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Mariana Gâju asfaltează strada Felix Stroe

Wed May 8 , 2019
Primărița din Cumpăna, Mariana Gâju, asfaltează strada Felix Stroe. Mariana Gâju este președintele femeilor din PSD, Felix Stroe este președintele Organizației Județene a PSD. O stradă din Cumpăna îi poartă numele, după ce primărița a propus și insistat pentru acest lucru. Felix Stroe ar fi refuzat, dar se pare că, […]