Constanța: peste jumătate din testele pentru depistarea coronavirusului au fost pozitive!

coronavirus

Peste 50% din din testele pentru depistarea coronavirusului, în județul Constanța, în ultimele 24 de ore, au fost pozitive, potrivit datelor coroborate oferite de Grupul de Comunicare Strategică și de Prefectura Constanța.

Astfel, potrivit GSC, în județul Constanța au fost depistate, în perioada respectivă, 133 de persoane bolnave de Covid-19, în urma testelor efectuate. Prefectura spune că s-au făcut, în aceeași perioadă, numai 265 de teste. De aici rezultă că mai mult de jumătate au fost pozitive.

În continuare, în Constanța se testează foarte puțin. În ultimele 24 de ore, de pildă, în județul Cluj s-au efectuat 893 de teste, potrivit prefecturii de acolo.

Situația la zi

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 5.882 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 138 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 475 de persoane internate, dintre care 438 din județul Constanța și 37 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.608 persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 486 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 102 cadre didactice, 154 de elevi, 58 de studenți și 30 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 421 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (104), asistenți medicali (177) și personal auxiliar (140).

La nivelul județului Constanța au fost incluse 607 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 117 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 86 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 142 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 87 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 22 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 21 ocupate).

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Valentin Vrabie a depus jurământul și promite să continue dezvoltarea Medgidiei

Sun Nov 1 , 2020
Valentin Vrabie a depus jurământul pentru un nou mandat de primar al municipiului Medgidia. „Mulțumesc tuturor cetățenilor municipiului Medgidia pentru încrederea uriașă pe care mi-au acordat-o și doresc noilor membri ai Consiliului Local putere de muncă și înțelepciune în luarea deciziilor care privesc comunitatea noastră!”, a declarat acesta. La eveniment […]
valentin vrabie investire primar medgidia