Constanța, raiul falșilor cerșetori. Câștigă 370 de lei în 3 ore

Orașul Constanța s-a umplut de falși cerșetori. Oameni în putere vin aici din alte localități, pretind că sunt bolnavi și bătrâni și cer bani. Ajung să câștige sume mari. Unul dintre ei avea 370 de lei după trei ore de cerșit. Primăria Constanța spune că e vina noastră.

Primăria a transmis astăzi un comunicat de presă prin care anunță că „cerșetoria există doar din cauza generozității tale!”

„Nu mai da bani cerșetorilor care apelează la mila ta pentru a curma acest flagel! Prin generozitatea ta, finanțezi persoane care sunt de fapt cerșetori mascați, cerșetori care folosesc diferite trucuri pentru a te impresiona și a te sensibiliza, cerșetori care simulează probleme de sănătate sau dizabilități, persoane care joacă un rol învățat foarte bine și interpretat cu mult talent pentru a te face să bagi mâna în buzunar cu sentimentul că ai făcut un gest nobil. Cu ajutorul tău, cerșetoria este în realitate o afacere profitabilă ce poate aduce zilnic câștiguri impresionante. Oferind bani cerșetorilor, chiar dacă sumele individuale par nesemnificative sau simbolice, contribui fără voia ta la încurajarea și menținerea acestui fenomen.”, transmite instituția.

Deși polițiștii locali din cadrul Direcției generale poliția locală Constanța îi sancționează pe cei care practică cerșetoria, diminuând în ultimul an acest fenomen pe raza municipiului Constanța, aceștia revin în stradă pentru că dumneavoastră, fără să conștientizați, le susțineți activitatea. 

În perioada 01.01.2023-01.11.2023, a fost aplicat un număr total de 2664 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor art. 2 pct. 3 din Legea nr. 61/1991R pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, referitoare la ”apelarea  în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă, precum și determinarea unei persoane la săvârșirea unor astfel de fapte” . 

 Astfel, polițiștii locali din cadrul Direcției generale poliția locală Constanța, Serviciul ordine publică – Biroul monitorizare zone publice și intervenții aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în permanență în zonele publice aglomerate, au observat o persoană de sex masculin care solicita diverse sume de bani, pentru medicamente, persoanelor care tranzitau zona Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, simulând probleme de sănătate și o vârstă înaintată. Aceasta sensibiliza trecătorii spunându-le că este o persoană bolnavă de 65 de ani și are nevoie de bani pentru a-și cumpăra medicamente pentru tratarea anumitor boli. Polițiștii locali nu s-au lăsat impresionați de povestea din spatele mâinii întinse, drept pentru care au interceptat-o și au condus-o la autospeciala de serviciu, unde i-au solicitat să îndepărteze masca de protecție, căciula și ochelarii, obiecte folosite pentru a induce vârsta înaintată, moment în care au constatat că în locul persoanei care pretindea faptul că are 65 de ani, că este bolnavă și suferă de anumite boli se află un bărbat în vârstă de 47 de ani, apt de muncă, cunoscut, depistat și sancționat de către polițiștii locali, în repetate rânduri, cu domiciliul în localitatea Fetești, județul Ialomița. Asupra acestuia a fost găsită suma de 370 lei, bani proveniți, în doar 3 ore, din practicarea cerșetoriei. 

„Pe acestă cale, rugăm cetățenii municipiului Constanța, să se alăture campaniei noastre ”SPUNE STOP CERȘETORIEI!” și să nu mai dea curs cererilor/solicitărilor unor astfel de persoane, astfel, împreună să asigurăm un climat public civilizat.  

Apreciem spiritul civic de care dau dovadă cetățenii și îi rugăm să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.”, a transmis pimăria.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Constanța, raiul falșilor cerșetori. Câștigă 370 de lei în 3 ore

  1. Vaiiii! Bai Dumitre, dar cand ne blocam si stam ca prostii in trafic, zici ca n ai oameni sa dirijeze…Bai incompetentule, tu vrei sa invingi cersetoria si prostitutia? Declina ti competenta si fa le dosare penale celor in cauza, nu le aplica contraventii…Mai iesi din biroul ala si mai ia aer din comuna Constanta! Sunt atatea probleme in comuna asta…Patrule pedestre p…a! Unde sunt? In poze? Baiii, te credeam istet, dar se pare ca m am inselat…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Nicio patrulă de Poliție Rutieră în Constanța, timp de două nopți!

mie nov. 22 , 2023
Polițiștii din sindicatul Europol spun că managementul de la nivelul Poliției Municipiului Constanța face experimente pe spatele constănțenilor. „După ce au refuzat schimbarea formei de organizare a programului de lucru în schimburi de 12 ore, măsură care asigura cel puțin două patrule în serviciu constant, vedem ca la forma de […]

V-ar putea interesa și: