Constanța s-a înfrățit cu Fort Lauderdale, SUA

constanța fort lauderdale

Orașul Constanța s-a înfrățit cu orașul Fort Lauderdale din Statele Unite ale Americii, o zonă cu peste 12 milioane turiști, 4.000 de restaurante, 12 muzee și 132 de cluburi de noapte.

Viceprimarul municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu, și primarul orașului Fort Lauderdale, Dean J. Trantalis, au semnat ieri, în America, Înțelegerea de Cooperare dintre cele două orașe port.

Acordul prevede dezvoltarea relațiilor bilaterale în diferite domenii de interes comun, precum turism, schimburi comerciale, educație, cultură sau sport.

O delegație formată din reprezentanți ai Primăriei Municipiului Constanța și ai Universității “Ovidius” se află în aceste zile în Statul Florida, la invitația partenerilor americani, pentru a identifica oportunitățile de promovare a unor proiecte locale cu potențial economic, social și academic.

Fort Lauderdale este un oraș aflat la circa 45 de kilometri nod de Miami. Potrivit unui referendum realizat în anul 2018, avea 182.5959 de locuitori. Este principalul oraș din aria metropolitană Miami, care are, potrivit aceluiași referendum, 6.198.782 de oameni.

Fort Lauderdale este o destinație turistică populară. Temperatura medie pe tot parcursul anului este de 24,2 grade Celsius. De asemenea, pe parcursul unui an se înregistrează 3.000 de ore cu soare. Regiunea extinsă, care cuprinde ținutul Broward, a avut, în 2012, 12 milioane de turiști, din care 2,8 milioane au fost străini. Districtul are 561 de hoteluri și moteluri, care au în total, circa 35.000 de camere de cazare. În portul Everglades au ajuns, în 2012, 46 de nave de pasageri. Zona extinsă Fort Lauderdale are peste 4.000 de restaurante, 63 de terenuri de golf, 12 mall-uri, 16 muzee, 132 de cluburi de noapte, 45.000 de iahturi.

CNN spune despre oraș că este unul dintre cele mai bune 100 de locuri unde să trăiești și să lansezi o afacere.

Ca o chestiune de culoare, vă spuneam că parcarea în Fort Lauderdale este mai ieftină decât în Constanța. Un permis de parcare costă 50 de dolari pe lună plus taxe, deci aproximativ 215 lei pe lună.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.