Constanța, sat fără câini. Dovada: regulamentul parcărilor

Constanța a devenit un sat fără câini. Ședința de consiliu local de azi a dovedit, fără doar și poate, că orașul nu este administrat. Era un singur punct pe ordinea de zi, punct cerut de majoritatea consilierilor: reducerea tarifelor de parcare. Mai precis, azi s-a votat dacă parcarea să fie gratuită pe timp de noapte în Mamaia și în Constanța. În toate orașele civilizate din lume, parcarea se plătește, dar nu și pe timpul nopții, pentru că scopul nu e să jecmănești oamenii, ci să schimbi modul cum se deplasează în oraș.

Propunerea de a renunța la parcarea pe timp de noapte vine de la primarul Chițac. Acesta a refuzat-o vehement timp de un an și jumătate. I-am explicat în direct, într-o emisiune TV, că nicăieri în lume nu e așa și că este ilogic să taxezi pe cineva care parchează la 11 noapte, într-o lună de iarnă, în Portul Tomis, când parcarea e goală. Știți ce a răspuns? Că de Ziua Marinei e plină. Ce să-i mai zici.

Ei bine, cu toate că propunerea a fost a primarului, că el a convocat ședința și că aceasta a fost online, primarul Chițac nu a catadicsit să participe nici măcar un minut. L-a lăsat pe viceprimarul Ionuț Rusu să-l reprezinte. Să scoată castanele din foc, am spune.

Ce s-a întâmplat azi în ședință a fost cu adevărat ridicol.

Propunerea lui Chițac nu prevedea anularea parcării pe timp de noapte, ci suspendarea ei până la 15 septembrie. Din 16 septembrie, în Constanța s-ar fi plătit din nou. Chițac a depus însă un amendament la propriul proiect – noapte minții – în care a propus ca anularea să fie până pe 31 decembrie, după ce le explica pe Facebook constănțenilor că nu se poate anula mai mult de 15 septembrie.

Amendamentul a fost votat atât de consilierii liberali, cât și de aleșii USR, care au avut aceeași propunere.

USR a propus suspendarea totală a tarifelor de parcare în stațiunea Mamaia pe timpul zilei până în 15 septembrie. PNL și PSD s-au abținut.

PSD a venit cu două amendamente care prevedeau suspendarea obligațiilor de plată a tarifului de parcare în stațiunea Mamaia și în Constanța între orele 20 și 08.00, până la 31 decembrie 2022, dar și suspendarea totală a plății parcării în Mamaia și Constanța până în 15 septembrie. Primul a fost admis, iar al doilea a fost respins.

Circul începe cu adevărat de aici: amendamentul PSD care a fost votat se bate cap în cap cu cel al lui Chițac. Primarul a propus ca măsura să intre de la 22.00, iar PSD de la ora 20.00. Oamenii ăștia care ne conduc nu au mai știut ce să facă și au întrerupt ședința, ca să ceară povață de la Prefectură. Secretarul Primăriei a venit cu forma finală a proiectului și care prevedea suspendarea plății parcării în Mamaia și Constanța în intervalul orar 20.00 – 08.00 până la 31 decembrie 2022.

Proiectul a picat însă, pentru că PSD și PNL s-au abținut la vot. USR a votat pentru. Iată cum au votat consilierii.

Așadar, parcarea pe timp de noapte rămâne valabilă.

De ce a plecat Chițac chiar acum în concediu? De ce nu au votat PSD și PNL? A fost un blat între conducerea PSD, reprezentantă de Ion Dumitrache și Felix Stroe, și primar pentru ca proiectul să pice, astfel încât primăria să încaseze bani frumoși din parcări? Bugetul local e sărac, are nevoie de orice leu. Așa pare…

USR a luat foc

După acest vot, USR a remis un comunicat de presă în care denunță bătaia de joc la adresa constănțenilor.

„Consilierii PNL și cei de la PSD au votat astăzi împotriva propriilor amendamente. Da, ați citit bine! Bătaia de joc la care sunt supuși constănțenii a atins cote greu de imaginat și de digerat pentru orice persoană de bun-simț.

Consilierii USR Constanța au fost singurii care au votat pentru forma finală a proiectului din ședința extraordinară de astăzi ce prevedea suspendarea plății parcării în municipiul Constanța și în stațiunea Mamaia până la 31 decembrie 2022, în intervalul orar 20.00 – 08.00.

S-a ajuns la această formă în urma amendamentelor depuse de PNL, în numele primarului Chițac, și de PSD. Cu toate acestea, la momentul votului, aceștia s-au abținut, iar proiectul nu a trecut! Cu alte cuvinte, tarifele pentru parcările din Mamaia și Constanța rămân la fel, nu se schimbă nimic.

Menționăm că aceiași PNL și PSD s-au abținut și de la votul amendamentului propus de noi cu privire la suspendarea taxei de parcare în stațiunea Mamaia și pe timpul zilei, până la 15 septembrie 2022.

Ședința extraordinară de astăzi ne-a demonstrat că avem parte de un PNL și un PSD unde minciuna și vorbele goale rămân în continuare instrumentele de care se folosesc pentru a face din Constanța și stațiunea Mamaia două dintre cele mai detestate destinații din țara asta.“, spun cei de la USR Constanța.

Aleșii USR mai afirmă, că, astfel, proiectul de modificare a regulamentului parcărilor rămâne în sertarul lui Chițac.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Constanța, sat fără câini. Dovada: regulamentul parcărilor

  1. Ce sa facem dacă suntem conduși de o banda de incompetenți. Pana nu-si termina nenea mandatul nu vom mai avea turism, iar orașul va arata în continuare ca după bombardament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

S-a spart o conductă a Termoficare SRL. Apa a ajuns la circa 40 de metri înălțime

Thu Jul 21 , 2022
O nouă atracție turistică în Constanța: un gheizer. Este vorba de fapt despre o avarie la o conductă care aparține acum Termoficare Constanța SRL, firmă în subordinea Consiliului Municipal. Avaria a apărut în zona Spitalului Județean, joi seară. Electrocentrale Constanța a predat rețeaua de termoficarea către RADET la data de […]