Constanța, scuturată de praf și gunoaie. 38 de tone de deșeuri strânse într-o singură zi VIDEO

Peste 150 de oameni și 25 de autospeciale au acționat în zona centrală a orașului în prima zi de curățenie generală, în cadrul campaniei stabilite de primarul Constanței, Vergil Chițac.

S-a măturat, s-au spălat străzile și trotuarele, au fost aspirate frunzele și s-au dezinfectat toate platformele de deșeuri. Igienizate au fost și locurile de joacă și parcurile, dar și toate piesele de mobilier urban – bănci, pavilioane, coșuri de gunoi sau scrumiere stradale. S-au strâns peste 38 de tone de deșeuri.

Polițiștii locali au verificat 36 de agenți economici și 7 organizări de șantier. Aceștia au aplicat 16 sancțiuni în valoare de 7900 de lei, cele mai multe dintre ele fiind pentru aruncarea deșeurilor în alte locuri decât cele special amenajate.

Astăzi și mâine echipele Direcției Gestionare Servicii Publice și ale Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei Constanța, ale operatorului de salubrizare, Polaris M Holding, ale firmelor care au contract de întreținere a spațiilor verzi, precum și persoanele care beneficiază de venitul minim garantat vor acționa tot în prima zonă de intervenție, cea delimitată bulevardele Lăpușneanu, Tomis, Mamaia și străzile Mihai Eminescu, Bucovinei și Lebedei incluzând Portul Tomis și Piața Ovidiu.

De joi, acțiunea de ecologizare și igienizare se mută în alte cartiere ale orașului, astfel încât nicio stradă să nu fie omisă. Municipiul Constanța este împărțit în 7 zone de intervenție în care echipele de curățenie acționează succesiv.

Primăria Constanța ne roagă să aruncăm gunoiul în locurile special amenajate și nu la întâmplare sau pe lângă acestea.


Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.