Constanța se umple de steaguri

Constanța va fi împânzită de steaguri. Startul l-a dat vicepreședintele Consiliului Județean, Claudiu Palaz, dar de pe turnantă vine puternic primarul Decebal Făgădău. Diferă trei lucruri: mărimea, numărul și prețul.

Claudiu Palaz a montat un steag la Pavilionul Expozițional. Costul a fost surprinzător de mare, pentru mulți: peste 366.000 de lei, așa cum a dezvăluit în premieră ConstantaFinanciara.ro. A inclus și catargul. În documentația realizată de CJ Constanța se vorbește și despre oportunitatea realizării acestui stâlp: „Având în vedere locația, respectiv intrarea în stațiunea Mamaia, precum și faptul că în prezent intrarea în Pavilionul Expozițional Constanța nu este semnalizată, amplasarea unui stâlp de arborare drapel poate deveni în timp un punct de reper și atracție“.

„Îmi asum și insist de a marca centenarul cu ceva care să rămână în urma noastră. Este vorba de marcarea Centenarului Marii Uniri. După părerea mea va fi cel mai mare catarg din țară și sunt convins că din partea CJ-ul va fi o acțiune care va fi marcată la nivel de țară” a declarat Claudiu Palaz.

Primăria Constanța a montat recent vreo două steaguri, în intersecții. Prețul este mult mai mic decât cel de la pavilion. Catargul a costat 1.875 de lei, iar steagul 455 de lei, fără TVA, a precizat primarul Constanței, Decebal Făgădău. Mâna de lucru nu a costat, pentru că a aparținut Confort Urban, societate pe care oricum o plătim din bani publici și care a înregistrat, de la înființare până acum, pierderi totale de141.146.974 lei. (detalii AICI).

„Noi nu am făcut această achiziție pentru a ne contrapune efortului pe care îl salut, rețineți, îl salut, al lui Claudiu Palaz. Este o lucrare atipică ce a achiziționat Consiliul Județean, adică are nevoie de fundație și așa mai departe. Noi nu am avut nevoie de lucrări atât de complexe”, a precizat, joi, 28 februarie, Decebal Făgădău.

Primarul a precizat că până la finalul mandatului său vrea să monteze în total 14 steaguri, câte unul pentru fiecare decadă de când Dobrogea a revenit la patria mamă.

„Încurajez cât mai multă lume să arboreze steagul național”, a conchis primarul Constanței.

Leave a Reply

Your email address will not be published.