Constanța, sub influența a trei coduri meteorologice în weekend

ploaie constanta inundatii

Meteorologii au emis trei coduri pentru județul Constanța, pentru următoarea perioadă: două portocalii și unul galben.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 19 iunie, ora 12:00 – 19 iunie, ora 23:00 Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată.

În județele Bacău, Vrancea, Vaslui, Galați, Brăila, Buzău, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea și în zona de munte a județelor Suceava, Neamț și Argeș va ploua abundent. În județele Mehedinți, Gorj și Vâlcea instabilitatea atmosferică va fi
accentuată și vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ. COD GALBEN
Interval de valabilitate: 19 iunie, ora 23:00 – 20 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică.

În intervalul menționat în Dobrogea, Moldova, estul Transilvaniei şi nordul Olteniei şi local în Muntenia, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică.
Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Notă: vremea se va menține în general instabilă şi la începutul săptămânii viitoare, în special în zonele montane.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 19 iunie, ora 23:00 – 20 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

În județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.
Notă: ploi local abundente vor fi şi în Dobrogea, precum și în celelalte judeţe din Moldova şi din estul şi nord-estul Munteniei.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Peste 4800 de elevi constănțeni susțin marți, prima probă a Evaluării Naționale

Sat Jun 19 , 2021
Marți, 22 iunie 2021, debutează examenul de Evaluare Națională pentru absolvenții de clasa a VIII-a cu proba scrisă la Limba și literatura română, urmată de proba la Matematică, joi, 24 iunie 2021. Probele încep la ora 9.00 și se vor derula în 120 de centre din județul Constanța (65 mediul […]
elevi