Constanța va avea autobuze electrice. Ce nu ne spune primarul V. Chițac

vergil-chitac-stefan-cel-mare

Constanța, un oraș din ce în ce mai verde”, a anunțat azi primarul V. Chițac. Cum așa? Primăria a depus o cerere de finanțare prin PNRR pentru 22 de autobuze electrice și 29 de stații de încărcare, în valoare de 12,1 milioane de euro.

E bine, nu-i așa?

Să punem și în context, domnule primar. Să ne uităm la ce se putea face, nu numai la ce se face.

Nu ne-a spus V. Chițac că un oraș mai mic, precum Suceava, care are de trei ori mai puțini locuitori, a depus o cerere în valoare de 23.256.170 euro, pentru achiziționarea a 50 de autobuze electrice și 65 de stații de încărcare. Iată cum stau și alte orașe: Sibiu – 36 de autobuze, Pitești – 22, Târgoviște – 21, Focșani – 21.

De Cluj nu mai vorbesc.

„Obiectivul municipalității este ca până în 2028, întreaga flotă de transport public care circulă în Cluj-Napoca să fie alcătuită din mijloace de transport nepoluante.”, a declarat primarul Emil Boc.

„Este un nou pas important pe care Constanța îl face în vederea îmbunătățirii calității aerului pe care îl respirăm, orașul nostru urmând să aibă una dintre cele mai dezvoltate infrastructuri de transport în comun prietenos cu mediul din România. Să nu uităm că, vreme de mulți ani, la Constanța parcul auto pentru transportul public a fost unul învechit și deloc prietenos cu călătorii și cu mediul înconjurător.”, spune Chițac.

Sperăm că primarul și viceprimarii vor folosi transportul în comun, nu mașinile personale, așa cum o fac în prezent.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Romeptrol Rafinare a pierdut, în medie, 916 dolari în fiecare oră din trimestrul 1

mar mai 17 , 2022
Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a înregistrat, în primul trimestru din 2022, creșterea a cifrei de afaceri, dar și o pierdere semnificativă. Asrtfel, cifra de afaceri brută a fost de 1,17 miliarde de dolari, în creștere cu 16% față de aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea […]
Rompetrol-Rafinare-Petromidia

V-ar putea interesa și: