Constanța va avea 174 de stații noi de autobuz

Stație de autobuz de pe strada Baba Novac din Constanța. Foto: Constanța 100%, 5 ianuarie 2022

Municipiul Constanța va avea stații noi de autobuz. Vor fi 174, în total.

În prezent, este în desfășurare o licitație pentru primele 125, au precizat reprezentanții Biroului de Comunicare al Primăriei Constanța.

Alte 49 de stații vor fi achiziționate și montate la finalul a trei proiecte de mobilitate urbană.

Pe 24 septembrie, primarul V. Chițac anunța, pe pagina sa de Facebook, că a demarat procedura în sistemul electronic de achizitii publice pentru licitația de achiziție și montaj a 125 de stații de autobuz. Ofertele puteau fi depuse până pe 2 noiembrie, dată la care urma să aibă loc deschiderea lor.

„Este pentru prima dată în istoria orașului când se demarează un asemenea proiect. Ca să vă faceți o idee despre ce vorbim, trebuie să știți că până acum orașul nostru nu a deținut stațiile pentru transportul public. Știu că este greu de crezut, dar Constanța a depins de operatorul privat de publicitate care deținea monopolul și care și-a ridicat toate cele 31 de stații din teren. Pentru că așa au înțeles administrațiile trecute să poarte de grijă orașului în ultimii 30 de ani. Odată cu acest proiect și cu achiziționarea a 41 de autobuze electrice, ne mai depărtăm puțin de practicile păguboase și de interesele din trecut și facem încă un pas spre normalitate.”, a spus acesta.

Între timp, iată cum arată o stație de autobuz din comuna Valu lui Traian.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Iar nu mai sunt bani pentru a acorda tichete de masă celor vaccinați

Wed Jan 5 , 2022
Mai știți cozile pe care le făceau constănțenii pentru a sta la coadă ca să ia tichetele de masă după ce s-au vaccinat? Se pare că știau ei ce știau. Direcția Generală de Asistență Socială Constanța a anunțat, azi, că, momentan, nu mai sunt tichete. Și nu este pentru prima […]
coada-tichete