Constanța va avea la primăvară 21 de noi autobuze electrice. Primarul ne îndeamnă să folosim CT BUS pentru a decongestiona traficul

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, faptul că, în curând, constănțenii vor putea circula cu încă 21 de autobuze electrice noi.

Ele se adaugă celor 20 deja existente în parcul auto al CT BUS.

„Cu toții știm că, deși transportul în comun este mai ieftin și mai la îndemână, condițiile din aceste mijloace ne fac deseori să ignorăm această opțiune când trebuie să ajungem undeva. Tocmai de aceea fructificăm toate oportunitățile de a finanța din surse nerambursabile îmbunătățirea transportului public. Cele 21 de autobuze electrice noi, cu o lungime de 10 metri, corespund nevoilor civilizate de călătorie solicitate de cetățeni, întrucât vor dispune de spațiu generos, confort, aer condiționat și facilități de plată cu cardul. Acestea urmează să intre pe circuitul liniilor de călătorie 3, 42, 5B, după perioada verificării tehnice de aproximativ 3 luni. Vom dispune, bineînțeles, și de stații de încărcare lentă și rapidă suplimentare.

Și mai important, însă, este că utilizarea mijloacelor de transport în comun este mai mult decât o alegere, este o necesitate, mai ales când vine vorba de vehiculele electrice. Acestea contribuie la creșterea calității aerului, prin reducerea emisiilor de carbon. De asemenea, dacă am opta mai des pentru deplasarea prin intermediul mijloacelor de transport în comun, am contribui și la decongestionarea traficului.”, a scris Vergil Chițac.

Acesta a mai spus că în viitorul apropiat vom beneficia de încă 22 de autobuze electrice finanțate prin PNRR, Componenta 10 – Fondul local, care vor fi folosite pentru transportul intercomunitar între Constanța, Valu lui Traian, Cumpăna, Ovidiu și Năvodari, obiectiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Constanța, organizație înființată de Primăria Constanța împreună cu respectivele UAT-uri.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Constanța va avea la primăvară 21 de noi autobuze electrice. Primarul ne îndeamnă să folosim CT BUS pentru a decongestiona traficul

  1. O sa folosim transportul in comun daca domnul primar renunta la masina primariei si la sofer si sa-l vedem in fiecare dimineata in statie, asteptand mult laudatele autobuze .
    Greta Trotineta va fi foarte multumita!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Arhiepiscopia Tomisului, după ce DNA a anunțat că Arhiepiscopul Teodosie este cercetat penal: „Chiriarhul și preoții ei vor intensifica programul de rugăciune”

mar dec. 5 , 2023
Față de apariția în presă a comunicatului redactat și difuzat de către Biroul de informareși relații publice al Direcției Naționale Anticorupție astăzi, 5.12.2023, având numărul 1128/VIII/3,Arhiepiscopia Tomisului face următoarele precizări: Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp. Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. […]

V-ar putea interesa și: