Constanța va fi legată printr-o autostradă de Bulgaria și Grecia

Alternativa Techirghiol va fi prelungită până în Bulgaria

Guvernul a aprobat recent indicatorii tehnico-economici pentru Alternativa Techirghiol, drumul de mare viteză care va lega municipiul Constanța de sudul litoralului, dar planurile nu se opresc aici. Guvernul are în vedere prelungirea șoselei până la granița cu Bulgaria.

Aflat într-o vizită de lucru pe şantierul centurii Timişoara Sud, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a mărturisit că noua autostradă va trebui, într-un final, să ajungă până la graniţa cu Bulgaria. 

„Nu e o problemă să continuăm şi de la Mangalia până în vamă şi vă spun de ce nu e o problemă. Ba chiar suntem obligaţi în faza a doua să facem şi acest lucru, pentru că va trebui să legăm. Şi bulgarii trebuie să vină cu autostrada care să lege România, într-un final, de Grecia.”, a declarat acesta, citat de ObservatorNews.

Alternativa Techirghiol va fi construită la nivel de autostradă și se va opri în dreptul localității 23 August: Alternativa Techirghiol – traseul noii autostrăzi. Va avea:

  • 30,59 km lungime traseu
  • 2 benzi de circulație pe sens
  • 31 de structuri (poduri, pasaje, viaducte), inclusiv realizarea unui nou pod peste Canalul Dunăre – Marea Neagră
  • spații de servicii (stânga/dreapta)
  • parcări (stânga/dreapta)
  • Centru de Întreținere și Coordonare
  • 5 noduri rutiere:

1) Nod rutier Cumpăna (km 2+600)
2) Nod rutier între Alternativa Techirghiol și drumul de legătură (km 5+960)
3) Nod rutier conexiune între drumul de legătură și pasajul DN39A – DN39 (km 5+960)
4) Nod rutier DN38 (km 11+000)
5) Nod rutier 23 August (km 30+220).

Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 5,74 miliarde de lei, sumă asigurată prin Programul Transport (PT) 2021 -2027.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

3 thoughts on “Constanța va fi legată printr-o autostradă de Bulgaria și Grecia

  1. Trebuie să înțelegeți că prin aceste vise de construit autostrăzi se pot inventa noi metode legale de dispariție a unor sume foarte mari de bani in prezent cît și în viitor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Constanța vrea să schimbe gardul Cimitirului Central și să monteze un sistem de iluminat cu leduri. Ne costă 18,6 milioane lei

sâm feb. 10 , 2024
Pe data de 14 februarie 2024, Consiliul Local al municipiului Constanța se va reuni într-o ședință extraordinară, având pe ordinea de zi mai multe proiecte importante. Unul dintre acestea este „Proiectul de hotărâre nr. 56/09.02.2024 privind aprobarea documentației tehnico-economice – faza Studiu de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul […]

V-ar putea interesa și: