Constănțeni amendați cu aproape 200.000 de lei de Poliția Locală pentru că nu păstrează curățenia

Constănțeni amendați cu aproape 200.000 de lei de Poliția Locală pentru că nu păstrează curățenia

Săptămâna trecută, Direcția Generală Poliția Locală Constanța a desfășurat mai multe activități specifice care au avut ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor.

„Din nou, polițiștii locali și-au îndreptat atenția asupra modului în care cetățenii predau gunoiul menajer către operatorul de salubritate, dacă se respectă graficul de colectare sau dacă terenurile proprietate privată sunt îngrijite corespunzător.”, spune Primăria Constanța.

Pentru neregulile identificate s-au aplicat 321 sancțiuni contravenționale pentru murdărirea carosabilului sau a drumului public cu diverse materiale/substanțe, scoaterea gunoului menajer, în ziua de gunoi în alte tipuri de recipiente decât europubele (saci, cutii, bidoane), abandonarea/ depozitarea necorespunzătoare a gunoiului pe domeniul public, neigienizarea terenurilor afectate de vegetație crescută în exces ori depozitări de deșeuri de orice fel.

Pe lângă sancțiunile aplicate, polițiștii locali au stabilit și măsuri pentru rezolvarea neconformităților constatate.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale a fost de 199.650 lei.

„Pentru a evita încalcarea normelor legale vă rugăm să fiți responsabili și să gestionați în mod corespunzator deșeurile. Facem apel la constănțeni să semnaleze în continuare orice fapte care dăunează esteticii și curățeniei orașului sau care îngreunează desfășurarea normală a circulației pe drumurile publice la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.”, mai spun reprezentanții primăriei.

În Timișoara, doi cetățeni, care și-au aruncat salteaua, respectiv canapeaua pe stradă, lângă pubele, au primit câte 2.000 de euro amendă fiecare.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Grecii din Constanța încep strângerea de fonduri pentru acțiunea „De Paște dăruiește bucurie”

Wed Apr 6 , 2022
Comunitatea Elenă Elpis Constanța anunță că a început strângerea de fonduri pentru acțiunea caritabilă de Florii „De Paște dăruiește bucurie”, care se va desfășura în data de 16 aprilie. „În cadrul aceste acțiuni vor fi ajutate familii din localitățile Lumina și Săcele, familii cu grave probleme de sănătate sau financiare […]
anton antoniadis