Constănțeni care consumau alcool în public, amendați de Poliția Locală

În cursul zilei de 3 octombrie 2019, în intervalul orar 14.00-22.00, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au desfășurat o acțiune tematică pe raza de competență a Serviciului Ordine Publică 1.

Echipele mixte de control formate din lucrători cu atribuții în domeniul ordinii publice, siguranței rutiere și activității comerciale au monitorizat și verificat, în scopul asigurării unui climat public civilizat următoarele zone de interes public : Piața Tomis 2; Piața Chiliei, Stadionul Farul, Capitol, Parc Tomis 2, Victoria, Dacia, Aleea Voinicului, Parc Tăbăcărie, Delfinariu, Cartier Santa Maria Bay, Strada Unirii, Piața Filipescu, Parc Dragoslavele, Faleza Consilieri, Bulevardul Mamaia, Strada Soveja, Strada Prelungirea Ion Rațiu, Complex Unirii, Strada Mircea cel Bătrân, ocazie cu care au legitimat 27 de persoane și au constatat 28 de abateri de la normele legale, aplicându-se sancțiuni contravenționale după cum urmează: 9 amenzi pentru nerespecarea unor norme de conviețuire socială, tulburarea ordinii și liniștii publice, consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele special amenajate, în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991 pentru sancționare faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice, 7 amenzi contravenționale pentru aruncarea ambalajelor sau a cojilor de semințe pe domeniul public, plimbatul câinilor fără lesă în locuri publice, răscolirea deșeurilor din containerele de colectare, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, 4 amenzi contravenționale pentru opriri/staționări neregulamentare prin încălcarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002 ( Codul Rutier) privind circulația pe drumurile publice, 2 amenzi contravenționale pentru nerespectarea obligațiilor legale cu privire la eliberarea unui nou document de identitate, în conformitate cu prevederile O.U.G nr.97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, 4 amenzi contravenționale pentru nerespectarea prevederilor HCL nr. 427/2017 privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață și 2 amenzi pentru nedeținerea autorizației de folosire a tramei stradale, în conformitate cu prevederile H.C.L Nr.136 /2018 modificată prin H.C.L Nr.507/2018 privind stabilirea impozitelor locale pentru anul 2019.

Valoarea celor 28 de amenzi contravenționale a fost în sumă de 11.648 lei.

Tot în cadrul acestei acțiuni tematice s-a acționat preventiv pentru combaterea comerțului stradal neautorizat, fiind verificati și operatorii economici care erau avizați pentru desfășurarea unor activități comerciale pe raza de competență a Serviciului Ordine Publică 1, în sensul respectării suprafețelor autorizate și aprobate de către autoritatea publică locală pentru tonete legume/ fructe și amplasamente flori.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Avarie la intersecția străzilor Cășăriei cu Decebal din orașul Hârșova!

vin oct. 4 , 2019
Pentru executarea lucrărilor de deviere a unei conducte de alimentare cu apă, cu diamentrul de 180 mm, de la intersecția străzilor Cășăriei cu Decebal, din orașul Hârșova, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, astăzi – 04 octombrie 2019, în intervalul orar 10.30 – 15.00. În acest timp, nu vor avea […]
raja

V-ar putea interesa și: