Constănțenii de pe strada Tudor Vladimirescu cer de doi ani sens unic, primăria îi refuză

strada tudor vladimirescu
Pe strada Tudor Vladimirescu traficul este blocat constant

Primăria Constanța a introdus zeci de sensuri unice în oraș, într-un efort mai amplu de sistematizare a traficului. De multe ori, aceste sensuri mai mult au încurcat însă, decât au ajutat.

Scriam, recent, că sute de constănțeni au strâns semnături pentru că modificările de trafic de pe strada Unirii au creat haos în cartierul Faleză Nord. Apropo, acolo primăria a făcut un pas înapoi.

Deși introduce sensuri unice chiar și acolo unde nu este neapărat nevoie (de exemplu, pe multe străduțe din Coiciu), primăria refuză să ia aceeași măsură acolo unde locuitorii o cer.

Acum aproape doi ani, în decembrie 2017, locuitorii străzii Tudor Vladimirescu adresau o cerere Primăriei Constanța prin care solicitau ca artera să devină cu sens unic, pe segmentul situat între bulevardul Tomis și strada Răscoalei 1907 (pe alte segmente e deja sens unic).

strada tudor vladimirescu harta trafic constanța
Harta zonei

„În urma implementării sistemului de taxare a parcării pe bulevardul Tomis, majoritatea conducătorilor auto care au treabă în această zonă, pentru a a evita taxa, nu mai parchează pe bulevard, ci pe străzile adiacente, supraaglomerând și segmentul de stradă indicat mai sus. Datorită numărului mare de mașini parcate pe ambele părți ale carosabilului, se îngustează foarte mult calea de rulare, îngreunând foarte mult traficul în ambele sensuri, iar în momentul când circulă mașini mai mari (salvare, pompieri, salubrizare, mașini de marfă, mașini de deszăpezire, etc.) traficul efectiv se blochează. Din ce în ce mai des găsim mașinile noastre proprietate personală, care sunt parcate regulamentar în fața imobilelor proprietate, zgâriate sau cu oglinzile lovite”, se arată în cerere trimisă acum doi ani primăriei.

Reamintim că însuși primarul Constanței a afirmat, în mai multe rânduri, că cei care nu au telefoane mobile pentru a putea plăti parcarea prin SMS pot lăsa mașina pe străduțele laterale, unde nu se plătește.

Am vorbit recent cu unul dintre locuitori. Ne-a spus că nu îi interesează din ce parte se face sens unic, numai să se facă.

„Nu mă deranjează că nu am loc de parcare în fața casei sau pe stradă, pot lăsa mașina și mai departe. Mă deranjează, ne deranjează pe toți că practic nu se mai poate circula”, spune acesta.

Comisia de circulație din Primăria Constanța a avizat negativ cererea. Iată cum și-a motivat decizia:

„Refuzul a fost generat de faptul că se va analiza întreaga zonă între strada Mircea cel Bătrân, bulevardul Mamaia, bulevardul Ferdinand și strada I. Gh. Duca”, se arată în răspunsul semnat de președintele comisiei, viceprimarul Dumitru Babu.

Răspunsul a fost dat pe 26 ianuarie 2018. De atunci și până acum nu s-a mai întâmplat nimic.


Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

One comment

  • Oricum nu prezinta interes pentru politicieni. Nu locuieste langa noi nici un VIP, nu suntem mii de alegatori nemultumiti fiind cartier de case ci doar cateva zeci… deci cui ii pasa?

Leave a Reply

Your email address will not be published.