Constănțenii ar putea rămâne fără apă caldă din prima zi de toamnă

cet

ROMGAZ va opri alimentarea cu gaze către Electrocentrale Constanţa începând cu 1 septembrie 2018, iar, prin urmare, constănțenii vor rămâne fără apă caldă.

ROMGAZ atenţionează că neplata sumei de 985.000 lei, din reeşalonarea negociată cu Electrocentrale Constanţ a va conduce,inevitabil, la sistarea livrărilor de gaze naturale, începând cu 1 septembrie 2018.

„Menţionăm că pe tot parcursul derulării contractului, Electrocentrale Constanţa a înregistrat datoriirestante şi reeşalonate de circa 16 milioane lei. În urma reeşalonării acestor datorii pe o perioadă de 9 luni începând cu luna august 2018 – aprilie 2019, suma de plată către ROMGAZ aferentă primei rate din Convenţia de eşalonare se cifrează la 985.000 lei, cu termen de scadenţă 31 august 2018”, au precizat reprezentanții Romgaz.

ROMGAZ a efectuat, începând cu data de 1 octombrie 2017 în baza contractului încheiat cu Electrocentrale Constanţa, livrări de gaze naturale în conformitate cu solicitările clientului. Electrocentrale Constanţa a notificat Romgaz SA că, din cauza problemelor financiare cu care
se confruntă nu poate să şi onoreze obligaţiile prevăzute în Convenţia de eşalonare agreată.

„Ca urmare, precizam că neonorarea la plată a primei rate a reeşalonării negociate dată fiind situaţia financiară precară invocată în adresa transmisă către ROMGAZ va conduce inevitabil şi la neplata consumului pentru luna septembrie a anului curent (consum estimat la circa 87.000 lei pe zi). Din toate aceste considerente, ROMGAZ se vede obligat să recurgă la măsura de a sista alimentarea cu gaze naturale”, au mai spus reprezentanții Romgaz.

Electrocentrale Constanța este condusă de directorul general Dan Marius Deaconescu. Aceste este vicepreședinte al ALDE Constanța.

Deaconescu a declarat că a încasat de la Electrocentrale o indemnizaţie de 190.993 lei, adică 160 de milioane lei vechi pe lună.

Potrivit Ziua de Constanța, acesta a avut, de-a lungul timpului, legături strânse cu oameni aflați în anturajul primarului Radu Mazăre, printre care se numără Sorin Strutinsky.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

FITIC 2018 începe pe 1 septembrie

Thu Aug 30 , 2018
Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa, ediţia a III-a, îşi deschide porţile! Evenimentul are loc în intervalul 1 – 8 septembrie 2018, în mai multe locaţii din Constanţa: Teatrul de Stat, Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Parcul Arheologic şi […]
fitic 2018