Constănțenii au pus la bancă 1,84 milioane lei în fiecare zi, timp de 1 an. Clujenii ne-au depășit

Constănțenii au pus la bancă 672 milioane lei într-un an, potrivit datelor prezentate de Ziarul Financiar. Asta înseamnă, în medie, 1,84 milioane lei pe zi. Astfel, dacă în mai 2020 aceștia aveau în bănci 7,92 miliarde lei, în mai 2021 suma ajunsese la 8,59 miliarde lei, o creștere cu 8,5%.

Judeţul Cluj a prins cel mai mare avânt al ritmului de creştere a soldului depozitelor populaţiei în lei şi valută, de aproape 13% faţă de finalul lunii mai 2020, ajungând la un sold de 11,7 mld. lei.

Depozitele din Timiş şi Sibiu cresc cu peste 9%.

Bucureşti-Ilfov conduce în con­tinuare clasamentul jude­ţe­lor realizat în funcţie de sol­dul depozitelor populaţiei în lei şi valută de la finalul lunii mai 2021, cu un volum de 66,9 mld. lei, în­registrând o creştere de 8,2%, comparativ cu soldul de la finalul lunii mai 2020, po­trivit datelor BNR.

Având în vedere că Bucureşti este Capitala României, este epicentrul acti­vi­tăţilor pen­tru români, astfel că era de aşteptat ca cel mai mare volum al de­pozitelor populaţiei în lei şi va­lută să fie în­re­gistrat aici.

De ase­me­nea, se observă că sol­dul depozitelor popu­laţiei în lei şi valută din Bucureşti-Ilfov la finalul lunii mai 2021 se află la un nivel sem­nificativ mai mare decât ori­care alt sold al eco­no­misirilor retail din celelalte 40 de judeţe din România. Ponderea soldului Bucureşti-Ilfov din volumul total al depozitelor populaţiei în lei şi valută, de 186,95 mld. lei, de la finalul lunii mai 2021 este de 35,8%, adică mai mult de o treime din totalul depozitelor ban­care retail.

Soldul depozitelor populaţiei în lei şi valută de la finalul lunii mai 2021 pentru celelalte 39 de judeţe este sub 9 mld. lei, coborând chiar la 597 mil. lei.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Cod de caniculă în Dobrogea

Fri Jul 16 , 2021
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben de caniculă, valabilă în 25 de judeţe, total sau parţial, inclusiv în mare parte din Dobrogea, vineri şi sâmbătă. Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilelor de 16 şi 17 iulie, va fi Cod galben de disconfort termic în sudul şi estul […]
canicula vreme