Constănțenii care au mai multe mașini ar putea plăti impozite cu până la 50% mai mari

Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local din cadrul Primăriei Constanța propune ca, în 2021, constănțenii care au mai mult de un mijloc de transport să plătească impozite mai mari. Majorarea ajunge până la 50%.

„Impozitul pe mijloacele de transport, stabilit în condițiile legii, se majorează în cazul contribuabililor persoane fizice care dețin în folosință două sau mai multe vehicule din cele menționate în art. 470, alin 2, la punctele 1 – 6 (vehicule înmatriculate) din Codul fiscal, după cum urmează:

  • cu o cotă adițională de 10,4% pentru primul mijloc de transport;
  • cu o cotă adițională de 20% pentru cel de-al doilea ul mijloc de transport;
  • cu o cotă adițională de 50% pentru cel de-al treilea mijloc de transport și următoarele”, spun cei de la SPIT.

„Propunerea are ca efect o creștere cu 1,589.021 lei a veniturilor proprii ale bugetului local, calculat în baza datelor existente în evidența SPIT”, precizează directorul executiv al instituției, Cristina Aldea.

În municipiul Constanța sunt 13.771 de persoane fizice care au în proprietate sau folosință două mijloace de transport și 5.666 persoane care au în proprietate sau folosință 3 sau mai multe.

Articolul din Codul fiscal la care face referire SPIT se referă la: motociclete, tricicluri, cvadricicluri, autoturisme, autobuze autocare și microbuze.

Pentru 2021, SPIT propune indexarea taxelor și impozitelor locale cu rata inflației, adică 3,8% Mai mult puteți citi aici:

DOCUMENTE. Ce taxe și impozite vom plăti în 2021. SPIT propune indexarea cu 3,8%

Vă recomandăm și:

Constanța, SUFOCATĂ de mașini. De ce NU ar trebui să ne dorim PARCĂRIConținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Liberalii caută soluții pentru modernizarea Spitalului Județean Constanța și înființarea unui spital de pediatrie în municipiul Constanța

mie nov. 11 , 2020
Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a primit astăzi, 11 noiembrie 2020, vizita oficială a Ralucăi Turcan, vicepremierul României, și a lui Marcel Boloș, Ministrul Fondurilor Europene. Întâlnirea de lucru a avut ca teme principale identificarea soluțiilor privind modernizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” și dotarea acestuia […]

V-ar putea interesa și: