Constănțenii care sfidează orice regulă de bun simț și aruncă gunoaie la un pas de containerele goale

Deșeurile trebuie depozitate în locurile special amenajate, așa o spune legislația în vigoare și asa o spune și bunul simț. Însă există persoane care lasă impresia că bunul simț este o trăsătura de caracter opțională și aleg să abandoneze sacii cu deșeuri la întâmplare pe spațiul public.

„Situațiile în care sunt abandonați sacii de gunoi sfidează, de cele mai multe ori, bunul simț. Sacii sunt lăsați lângă containere deși acestea sunt aproape goale, sunt abandonați la distanțe mici față de platforme sau sunt, pur și simplu, lăsați lângă coșulețele stradale sau stâlpii de curent. Comportamentul acestor persoane afectează direct sănătatea noastră, mediul înconjurător și imaginea orașului.”, spun reprezentanții Polaris M Holding.

Din păcate, acest comportament indolent atrage alte comportamente de acest fel. În mod frecvent, lângă sacul de gunoi abandonat pe spațiul public apar, în scurt timp, mai multi saci de gunoi.

Regulile pentru menținerea unui mediu curat și sănătos sunt simple și trebuie respectate de toate persoanele:

  • depozitează deșeurile reziduale în containerele de la platforme municipale.
  • depoziteaza deșeurile reciclabile în recipientele pentru materiale reciclabile (containere iglu, containere galbene, platforme modulare).

„Vă rugăm să nu mai aruncați deșeurile la întâmplare. Împreună putem păstra curățenia orașului!”, transmit reprezentanții Polaris.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.