Constănțenii nu au presiune la robinete, RAJA lucrează non-stop VIDEO FOTO

În cursul acestei dimineți, 26 ianuarie 2022, s-a înregistrat o avarie pe unul din firele de aducțiune cu diametrul de 1200 mm, ce asigură aproximativ 40% din necesarul de apă aferent Stației de Tratare și Pompare Palas ce pleacă de la Sursa Galeșu.

Echipele de intervenție RAJA au încercat să efectueze lucrările de reparație cu conducta sub presiune, dar având în vedere debitul mare cât și presiunea din zonă, s-a impus oprirea pompării apei pe acest fir și implicit golirea acestuia. Reparația segmentului avariat durează aproximativ 12 ore, lucrările fiind îngreunate și de poziționarea conductei la o adâncime foarte mare.

Având în vedere diametrul conductei de 1200 mm, dar și lungimea acesteia de peste 20 km, de la momentul în care se va relua pomparea și până la intrarea în presiune, este nevoie de o perioadă de timp de aproximativ 24 ore.

Mai jos puteți vedea imagini surprinse în timpul lucrărilor, miercuri seară.

Începând cu ora 10:30, pentru a asigura necesarul minim de apă pe zonele deservite de Stația de Tratare și Pompare Palas, furnizarea apei se va face cu presiuni scăzute către consumatorii din:

•             Cartierul Palas și Zona industrială Oierie Palas;

•             Cartierele Brătianu și Medeea;

•             Zona industrială;

•             Cartierul și Zona industrială CET;

•             Cartierele Viile Noi și Sere;

•             Cartierele Km 4, Km 4-5, Km 5 și Veterani;

•             Zona comercială Constanța Sud;

•             Cartierul Faleză Sud;

•             Zonele industriale Caraiman și Oil Terminal;

•          Cartierele Far, Abator, Gară, Icil, Casa de Cultură, Inel I, Inel II, Coiciu și Compozitori;

•             Zonele Baba Novac și Halta Traian;

•             Zona Comercială Vest.

Totodată, apa va fi furnizată cu presiune scăzută și către consumatorii din orașul Năvodari, acesta fiind alimentat tot din Stația de Tratare și Pompare Palas. Abonații din zona înaltă a localității, respectiv cei de pe străzile Liniștii, Macului, Eternității, Prelungirea Recoltei, Recoltei, Sibioarei, Locomotivei și Apusului vor rămâne fără apă potabilă până la remedierea avariei.

Conform estimărilor specialiștilor prezenți la fața locului, furnizarea apei la parametrii normali către consumatorii din zonele enumerate mai sus, se va relua mâine seară – 27 ianuarie 2022, în jurul orei 21,00.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

A fi sau a nu fi? Scandalul „datorii la xerox” de la Liceul Callatis Mangalia nu e confirmat de ISJ

Wed Jan 26 , 2022
Astăzi, 26.01.2022, inspectorul școlar general Sorin Mihai a fost prezent la Liceul Teoretic Callatis Mangalia alături de unul dintre inspectorii școlari de sector, pentru a clarifica acuzațiile aduse directoarei, despre care o elevă a spus că cere bani pentru xerox. „Am purtat discuții cu directoarea unității de învățământ, cu președintele […]