Constănțenii nu se vaccinează. Situația în județ

Harta vaccinării împotriva coronavirusului: zonele mai închise la culoare sunt cele în care procentul de vaccinare este mai mare. Sursa: Universitatea Babeș-Bolyai

Procesul de vaccinare împotriva coronavirusului merge lent în România. Țara noastră, alături de Bulgaria, se află pe ultimele locuri în Europa în ceea ce privește procentul imunizat din populație. De-abia ieri am ajuns la 5 milioane de persoane vaccinate cu prima doză, cu două luni întârziere față de previziunile guvernului.

Județul Constanța nu face excepție. La fel ca la nivel național, în orașele mari s-a vaccinat mai multă lume, dar în mediul rural vorbim de procente mai mici de 10%, în multe cazuri.

Cel mai prost stă, la acest capitol, localitatea Dobromir, unde rata de vaccinare este, astăzi, de numai 1,76%!

Atrage atenția și cazul comunei Cuza Vodă, care, în aprilie 2020, a intrat în carantină din cauza numărului mare de cazuri de covid. A fost o adevărată desfășurare de forțe de ordine, s-a folosit chiar un elicopter pentru supraveghere. Rata de vaccinare aici este de 5,26%. Prost, la acest capitol, stau și Tortoman – 6,04%, Mihai Viteazu – 6,09%, Ciobanu – 6,64%, Ion Corvin – 7,03%, Dumbrăveni  – 7,39%, Mircea Vodă și Bărăganu – 7,49%, Peștera – 7,53%, Lipnița – 7,8%, Deleni – 7,88%, Saraiu – 7,9%, Cerchezu – 8,22%, Seimeni – 8,9%, Ostrov – 9,2%, Nicolae Bălcescu – 9,52%, Gârliciu – 9,81%.

Murfatlar este la 17,27%, Castelu la 13,35%, Mihail Kogălniceanu – 19,94%, Tuzla – 23,88%, Cobadin – 13,53%, Corbu – 13,93%, Topraisar – 14,22%, Negru Vodă – 13,4%.

Cum spuneam, în orașe și municipii procentele sunt mai mari. Iată câteva exemple:

De fapt, se observă că procentul de vaccinare este mai mare în localitățile aflate aproape de mare, unde și nivelul de trai este mai mare decât în centrul sau vestul județului și unde accesul la vaccin a fost mai ușor. Vă mai oferim câteva exemple:

Datele sunt culese din surse oficiale și prezentate de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.

Vă recomandăm și:

Numărul cazurilor de Covid a crescut cu peste 15% în 24 de ore, în județul Constanța

Varianta Delta, descoperită în județul Constanța! Cea mai tânără pacientă are 10 ani, una a murit!

„Valul patru va fi unul cu efecte dramatice în România, cu un număr foarte mare de spitalizări și decese”


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Un comentariu

  • da stie cineva ce populatie mai are judetul ? Poate cifra vaccinatilor sa reprezinte 99 % din total ( ce bine ar fi )

Leave a Reply

Your email address will not be published.